,
  • Château Cambon La PelouseNr 92172

  • Frankrike
    , ,
  • 194:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, ,

Nyanserad, fruktig smak med rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, örter, kakao, ceder, kaffe och plommon. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-02-15
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Tät, mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, mynta, choklad, ceder, svartpeppar och plommon.

  • Råvaror

    54% , 42% och 4% petit verdot.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Bordeaux är ett av världens största vinområden och förmodligen det mest berömda. Årsproduktionen i området ligger runt 900 miljoner flaskor och vinodlingarna i Bordeaux uppgår till 120 000 hektar, vilket kan jämföras med exempelvis hela Sydafrikas eller Tysklands planteringar som uppgår till cirka 100 000 hektar vardera.

  • Producent

    SCEA Cambon la Pelouse

  • Om producenten

    Cambon la Pelouse ägs av Annick och Jean-Pierre Marie. Konsulterande vinmakare är Hubert de Boüard.

  • Leverantör

    Conaxess Trade Sweden AB

  • Odlingsområde

    Haut-Médoc ligger norr om staden Bordeaux. Druvorna till detta vin kommer från vinstockar vars medelålder är 35 år. Planteringstätheten är 5 000 till 7 000 vinstockar per hektar

  • Skörd

    Manuell och maskinell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Inledande kallmaceration vid 5°C i fyra till sex dagar. Därefter jäste vinet inledningsvis vid 15°C för att sedan nå en temperatur av 25°C. Detta följdes av 6-12 dagars skalmaceration vid 28°C.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 12-15 månader på franska ekfat, varav 30 procent var nya och 50 procent ett år gamla.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    258,67

  • Säljstart

    2019-02-15
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Tät, mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, mynta, choklad, ceder, svartpeppar och plommon.

  • Råvaror

    54% , 42% och 4% petit verdot.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Bordeaux är ett av världens största vinområden och förmodligen det mest berömda. Årsproduktionen i området ligger runt 900 miljoner flaskor och vinodlingarna i Bordeaux uppgår till 120 000 hektar, vilket kan jämföras med exempelvis hela Sydafrikas eller Tysklands planteringar som uppgår till cirka 100 000 hektar vardera.

  • Producent

    SCEA Cambon la Pelouse

  • Om producenten

    Cambon la Pelouse ägs av Annick och Jean-Pierre Marie. Konsulterande vinmakare är Hubert de Boüard.

  • Leverantör

    Conaxess Trade Sweden AB

  • Odlingsområde

    Haut-Médoc ligger norr om staden Bordeaux. Druvorna till detta vin kommer från vinstockar vars medelålder är 35 år. Planteringstätheten är 5 000 till 7 000 vinstockar per hektar

  • Skörd

    Manuell och maskinell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Inledande kallmaceration vid 5°C i fyra till sex dagar. Därefter jäste vinet inledningsvis vid 15°C för att sedan nå en temperatur av 25°C. Detta följdes av 6-12 dagars skalmaceration vid 28°C.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 12-15 månader på franska ekfat, varav 30 procent var nya och 50 procent ett år gamla.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    258,67