Se nya drycker 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

,
  • Château de la DauphineNr 91245

  • Frankrike
    , , Fronsac
  • 279:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, , Fronsac

Nyanserad, fruktig smak med rostad fatkaraktär, inslag av plommon, ceder, kaffe, mörk choklad, svarta vinbär, vanilj och svart te. Serveras vid 18°C till rätter av mörkt kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-06-07
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Tät, mörk, blålila färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, ceder, kaffe, mörk choklad, vanilj och örter.

  • Råvaror

    90% och 10% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Bordeaux är ett av världens största vinområden och förmodligen det mest berömda. Årsproduktionen i området ligger runt 900 miljoner flaskor och vinodlingarn i Bordeaux uppgår till 120 000 hektar, vilket kan jämföras med exempelvis helaTysklands planteringar som uppgår 102 000 hektar.

  • Producent

    Château de la Dauphine

  • Om producenten

    Château de la Dauphine byggdes 1750. Slottet fick sitt namn efter ett besök av den franska kronprinsens fru vars titel var Dauphine de France. 2015 köptes slottet av familjen Labrune, som har sin bakgrund inom den medicintekniska industrin. Sedan dess drivs odlingen ekologiskt och biodynamiskt och genomgår just nu certifiering. Vingårdarna omfattar 53 hektar och är planterade med 85 procen merlot och 15 procent cabernet franc. Vinmakare är Michel Rolland.

  • Leverantör

    Robert Rask Vinhandel

  • Odlingsområde

    Fronsac är ligger i de östra delarna av regionen Bordeaux, strax väster om Libourne. Druvorna till detta vin kommer från vinstockar som i genomsnitt är 26 år gamla.

  • Jordmån

    Kalkrik lerjord samt sandrik lerjord.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand mellan 26 september och 23 oktober. Skördeuttaget var 31 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkas följt av 30 dagars jäsning och skalmaceration vid 28°C C. 30 procent av vinet genomgick malolaktisk jäsning. För resterande del av vinet blockerades den malolaktiska jäsningen.

  • Lagring

    Vinet har lagrats ett år på franska ekfat om 225. 30 procent av faten var nya.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    372

  • Säljstart

    2019-06-07
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Tät, mörk, blålila färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, ceder, kaffe, mörk choklad, vanilj och örter.

  • Råvaror

    90% och 10% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Bordeaux är ett av världens största vinområden och förmodligen det mest berömda. Årsproduktionen i området ligger runt 900 miljoner flaskor och vinodlingarn i Bordeaux uppgår till 120 000 hektar, vilket kan jämföras med exempelvis helaTysklands planteringar som uppgår 102 000 hektar.

  • Producent

    Château de la Dauphine

  • Om producenten

    Château de la Dauphine byggdes 1750. Slottet fick sitt namn efter ett besök av den franska kronprinsens fru vars titel var Dauphine de France. 2015 köptes slottet av familjen Labrune, som har sin bakgrund inom den medicintekniska industrin. Sedan dess drivs odlingen ekologiskt och biodynamiskt och genomgår just nu certifiering. Vingårdarna omfattar 53 hektar och är planterade med 85 procen merlot och 15 procent cabernet franc. Vinmakare är Michel Rolland.

  • Leverantör

    Robert Rask Vinhandel

  • Odlingsområde

    Fronsac är ligger i de östra delarna av regionen Bordeaux, strax väster om Libourne. Druvorna till detta vin kommer från vinstockar som i genomsnitt är 26 år gamla.

  • Jordmån

    Kalkrik lerjord samt sandrik lerjord.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand mellan 26 september och 23 oktober. Skördeuttaget var 31 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkas följt av 30 dagars jäsning och skalmaceration vid 28°C C. 30 procent av vinet genomgick malolaktisk jäsning. För resterande del av vinet blockerades den malolaktiska jäsningen.

  • Lagring

    Vinet har lagrats ett år på franska ekfat om 225. 30 procent av faten var nya.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    372