,
  • Château de MelinNr 5496

  • Frankrike
    , , , Hautes Côtes de Beaune
  • 145:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, , , Hautes Côtes de Beaune

Ekologiskt

Kryddig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av jordgubbar, kanel, körsbär och pomerans. Serveras vid 14-16°C till rätter av ljust kött eller till stekt fisk.


Produktinformation

  • Säljstart

    2017-12-01
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, rödblå färg.

  • Doft

    Kryddig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av jordgubbar, kanel, körsbär och sandelträ.

  • Råvaror

    .

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Producenten uppger att detta är ett naturvin.

  • Producent

    Domaine Château de Melin

  • Om producenten

    Domaine Château de Melin är familjeägt och drivs idag i sjätte generation av Arnaud Derats. Arnaud är också vinmakare. Egendomen omfattar 26 hektar vinodlingar. Från och med årgången 2012 så är Domaine Château de Melins alla viner ekologiskt certifierade.

  • Leverantör

    LarCap AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Inledande jäsning i fyra dagar. Därefter nedtryckning av skalmassan, så kallad pigeage, i tre till fyra dagar. Avslutningsvis jäsning och skalmaceration i tio till femton dagar vid en temperatur av 20-30°C, på temperaturkontrollerade ståltankar.

  • Lagring

    Vinet lagrades i tio månader på franska ekfat av varierande ålder om 228 liter.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand den 15 september. Skördeuttaget var 45 hektoliter per hektar.

  • Odlingsområde

    Hautes Côtes de Beaune utgör den södra delen av Côte d’Or.

  • Jordmån

    Kalkrik jord med inslag av grus och sten.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    193,33

  • Säljstart

    2017-12-01
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, rödblå färg.

  • Doft

    Kryddig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av jordgubbar, kanel, körsbär och sandelträ.

  • Råvaror

    .

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Producenten uppger att detta är ett naturvin.

  • Producent

    Domaine Château de Melin

  • Om producenten

    Domaine Château de Melin är familjeägt och drivs idag i sjätte generation av Arnaud Derats. Arnaud är också vinmakare. Egendomen omfattar 26 hektar vinodlingar. Från och med årgången 2012 så är Domaine Château de Melins alla viner ekologiskt certifierade.

  • Leverantör

    LarCap AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Inledande jäsning i fyra dagar. Därefter nedtryckning av skalmassan, så kallad pigeage, i tre till fyra dagar. Avslutningsvis jäsning och skalmaceration i tio till femton dagar vid en temperatur av 20-30°C, på temperaturkontrollerade ståltankar.

  • Lagring

    Vinet lagrades i tio månader på franska ekfat av varierande ålder om 228 liter.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand den 15 september. Skördeuttaget var 45 hektoliter per hektar.

  • Odlingsområde

    Hautes Côtes de Beaune utgör den södra delen av Côte d’Or.

  • Jordmån

    Kalkrik jord med inslag av grus och sten.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    193,33