,
  • Chateau La Fleur PourretNr 90209

  • Frankrike
    , , Saint-Emilion , Saint-Emilion Grand Cru
  • 299:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, , Saint-Emilion , Saint-Emilion Grand Cru

Nyanserad, fruktig smak med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av korinter, mörk choklad, svarta vinbär, tobak, kaffe, ceder och vanilj. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-11-02
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av korinter, choklad, svarta vinbär, tobak, kaffe och vanilj.

  • Råvaror

    54% , 40% och 6% .

  • Övrigt

    Egendomarna i Saint-Emilion klassificerades första gången 1954. Denna klassificering har uppdaterats fem gånger sedan dess. Vid den senaste klassificeringen, år 2012, erhöll 18 egendomar Saint-Emilion Premiers Grand Cru Classé och 64 stycken erhöll Saint-Emilion Grand Cru Classé.

  • Om producenten

    Château La Fleur Pourret ägs av familjen Manoncourt sedan år 2002. Produktionen sköts av samma team som arbetar på Château Figeac, ett av flera andra slott som också är i familjens ägo.

  • Leverantör

    Tryffelsvinet AB

  • Odlingsområde

    Saint-Emilion Grand Cru omfattar 3 420 hektar vinodlingar och överlappar appellationen Saint-Emilion. Här odlas framförallt druvsorten merlot.

  • Jordmån

    Kalksten och lera.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Vinet jäste i temperaturkontrollerade stål- och cementtankar.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 15-18 månader på franska ekfat varav tio procent var nya.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    398,67

  • Säljstart

    2018-11-02
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av korinter, choklad, svarta vinbär, tobak, kaffe och vanilj.

  • Råvaror

    54% , 40% och 6% .

  • Övrigt

    Egendomarna i Saint-Emilion klassificerades första gången 1954. Denna klassificering har uppdaterats fem gånger sedan dess. Vid den senaste klassificeringen, år 2012, erhöll 18 egendomar Saint-Emilion Premiers Grand Cru Classé och 64 stycken erhöll Saint-Emilion Grand Cru Classé.

  • Om producenten

    Château La Fleur Pourret ägs av familjen Manoncourt sedan år 2002. Produktionen sköts av samma team som arbetar på Château Figeac, ett av flera andra slott som också är i familjens ägo.

  • Leverantör

    Tryffelsvinet AB

  • Odlingsområde

    Saint-Emilion Grand Cru omfattar 3 420 hektar vinodlingar och överlappar appellationen Saint-Emilion. Här odlas framförallt druvsorten merlot.

  • Jordmån

    Kalksten och lera.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Vinet jäste i temperaturkontrollerade stål- och cementtankar.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 15-18 månader på franska ekfat varav tio procent var nya.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    398,67