Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

,
  • Château Larrivet Haut-BrionNr 93018

  • Rouge ,
  • Frankrike
    , , , Pessac-Léognan
  • 410:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, , , Pessac-Léognan

Komplex, balanserad smak med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av plommon, mörk choklad, svarta vinbär, kaffe, korinter, ceder och vanilj. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går för närvarande inte att beställa. Det beror på begränsade beställningsmöjligheter i och med covid-19. Dryckerna finns i butiker som har sortimentet. Mer om begränsade möjligheter att beställa.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-03-27
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Stor, komplex doft med rostad fatkaraktär, inslag av plommon, mörk choklad, svarta vinbär, kaffe, svartpeppar och vanilj.

  • Råvaror

    12% , 65% och 23% .

  • Övrigt

    Druvsorten cabernet sauvignon är historiskt förknippad med Bordeaux i Frankrike där den ofta blandas med merlot och cabernet franc.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Ginestet

  • Om producenten

    Chateau Larrivet Haut Brion fick sitt nuvarande namn 1929. Bakom det nya namnet stod Jacques Guillemaud som kom att äga egendomen från 1941. Guillemaud drev slottet fram till 1982. 1987 köptes Château Larrivet Haut-Brion av familjen Gervoson, vilka fortfarande äger företaget. Idag omfattar egendomen 75 hektar odlingar. Planteringarna utgörs av 50 procent merlot, 45 procent cabernet sauvignon och 5 procent cabernet franc för de röda vinerna och 80 procent sauvignon blanc och 20 procent sémillon för de vita. Vinmakare sedan 2007 är Bruno Lemoi. 2009 anslöt sig Emilie Gervoson, en av ägarnas döttrar, till teamet.

  • Leverantör

    Theis Vine AB

  • Odlingsområde

    Pessac-Léognan utgör den norra delen av Graves, i sydvästra Bordeaux. Den genomsnittliga åldern på vinstockarna i producentens vingårdar är 25 år. Planteringstätheten är 7 700 plantor per hektar.

  • Jordmån

    Grus, sand och lera.

  • Skörd

    Druvorna har plockats för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Varje vingårdsläge vinifieras för sig. Druvorna avstjälkas och får sedan jäsa fyra till fem veckor i temperaturkontrollerade betongtankar. Regelbunden nedtryckning av skalmassorna.

  • Lagring

    Chateau Larrivet Haut-Brion har lagrats 14 till 18 månader på franska ekfat, varav en tredjedel av faten var nya och resterande fat ett eller två år gamla. Vinet är klarat med äggvita.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    546,67

  • Säljstart

    2020-03-27
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Stor, komplex doft med rostad fatkaraktär, inslag av plommon, mörk choklad, svarta vinbär, kaffe, svartpeppar och vanilj.

  • Råvaror

    12% , 65% och 23% .

  • Övrigt

    Druvsorten cabernet sauvignon är historiskt förknippad med Bordeaux i Frankrike där den ofta blandas med merlot och cabernet franc.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Ginestet

  • Om producenten

    Chateau Larrivet Haut Brion fick sitt nuvarande namn 1929. Bakom det nya namnet stod Jacques Guillemaud som kom att äga egendomen från 1941. Guillemaud drev slottet fram till 1982. 1987 köptes Château Larrivet Haut-Brion av familjen Gervoson, vilka fortfarande äger företaget. Idag omfattar egendomen 75 hektar odlingar. Planteringarna utgörs av 50 procent merlot, 45 procent cabernet sauvignon och 5 procent cabernet franc för de röda vinerna och 80 procent sauvignon blanc och 20 procent sémillon för de vita. Vinmakare sedan 2007 är Bruno Lemoi. 2009 anslöt sig Emilie Gervoson, en av ägarnas döttrar, till teamet.

  • Leverantör

    Theis Vine AB

  • Odlingsområde

    Pessac-Léognan utgör den norra delen av Graves, i sydvästra Bordeaux. Den genomsnittliga åldern på vinstockarna i producentens vingårdar är 25 år. Planteringstätheten är 7 700 plantor per hektar.

  • Jordmån

    Grus, sand och lera.

  • Skörd

    Druvorna har plockats för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Varje vingårdsläge vinifieras för sig. Druvorna avstjälkas och får sedan jäsa fyra till fem veckor i temperaturkontrollerade betongtankar. Regelbunden nedtryckning av skalmassorna.

  • Lagring

    Chateau Larrivet Haut-Brion har lagrats 14 till 18 månader på franska ekfat, varav en tredjedel av faten var nya och resterande fat ett eller två år gamla. Vinet är klarat med äggvita.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    546,67