Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

Information till besökare

Hur arbetar vi med anledning av covid-19? Om lanseringar, beställningar och hur du undviker trängsel.

,
  • Château Mont-RedonNr 2811

  • Châteauneuf-du-Pape ,
  • Frankrike
    , Rhonedalen , Châteauneuf-du-Pape
  • 579:-
  • Magnum , 1500 ml
Frankrike
, Rhonedalen , Châteauneuf-du-Pape

Kryddig, nyanserad smak med inslag av fat, skogshallon, lagerblad, björnbär, vitpeppar, lavendel och ceder. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött, gärna grytor och stekar.


Produktinformation

  • Säljstart

    2006-10-02
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Kryddig, nyanserad doft med inslag av fat, skogshallon, lagerblad, björnbär, lavendel, vitpeppar och ceder.

  • Råvaror

    , , cinsault, mourvedre, counoise och muscardin och vaccarese.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Châteauneuf-du-Pape, betyder "påvens nya slott". Namnet kommer sig av att påvarnas sommarslott låg här under Avignonpåvedömet, 1309 till 1377. Namnet Mont-Redon kommer från latinets - montem retundum - vilket betyder ”runt kullen”.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Château Mont-Redon

  • Om producenten

    Ägorna kring Château Mont-Redon var 1344 en del av påvens mark och redan då erkänd som vingård. Idag ägs varumärket av familjerna Abeille och Fabre och egendomen består av 174 hektar i Châteaunef-du-Pape varav 100 hektar är uppodlade med vinstockar. Vinmakare är Pierre Fabre.

  • Leverantör

    Ward Wines AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Châteauneuf-du-Pape ligger i södra delen av Rhônedalen, mellan städerna Avignon och Orange. Distriktet var det första som fick beteckingen AOC (appellation d'origine controllée) i Frankrike år 1933.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsningen tog cirka fyra veckor.

  • Lagring

    50 procent av vinet har lagrats 10 till 14 månader i små burgundiska ekfat. Efter buteljering har vinet lagrats cirka sex månader i källare.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    386

  • Säljstart

    2006-10-02
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Kryddig, nyanserad doft med inslag av fat, skogshallon, lagerblad, björnbär, lavendel, vitpeppar och ceder.

  • Råvaror

    , , cinsault, mourvedre, counoise och muscardin och vaccarese.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Châteauneuf-du-Pape, betyder "påvens nya slott". Namnet kommer sig av att påvarnas sommarslott låg här under Avignonpåvedömet, 1309 till 1377. Namnet Mont-Redon kommer från latinets - montem retundum - vilket betyder ”runt kullen”.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Château Mont-Redon

  • Om producenten

    Ägorna kring Château Mont-Redon var 1344 en del av påvens mark och redan då erkänd som vingård. Idag ägs varumärket av familjerna Abeille och Fabre och egendomen består av 174 hektar i Châteaunef-du-Pape varav 100 hektar är uppodlade med vinstockar. Vinmakare är Pierre Fabre.

  • Leverantör

    Ward Wines AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Châteauneuf-du-Pape ligger i södra delen av Rhônedalen, mellan städerna Avignon och Orange. Distriktet var det första som fick beteckingen AOC (appellation d'origine controllée) i Frankrike år 1933.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsningen tog cirka fyra veckor.

  • Lagring

    50 procent av vinet har lagrats 10 till 14 månader i små burgundiska ekfat. Efter buteljering har vinet lagrats cirka sex månader i källare.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    386