,
  • Château MontusNr 95235

  • Frankrike
    , Frankrike sydväst , Madiran
  • 225:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, Frankrike sydväst , Madiran

Komplex smak med fatkaraktär, inslag av blåbär, lavendel, svarta vinbär, plommon, choklad, örter, kaffe och ceder. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


  • Säljstart

    2018-01-19
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Tät, mörk, blålila färg.

  • Doft

    Komplex doft med fatkaraktär, inslag av blåbär, lavendel, svarta vinbär, plommon, choklad, mynta, kaffe och svarta oliver.

  • Råvaror

    och .

  • Producent

    Alain Brumont

  • Om producenten

    1979 tog Alain Brumont över Château Bouscassé i Madiran efter sin far. Därefter har han utökat egendomarna, som idag omfattar totalt 180 hektar i Madiran och Côtes de Gascogne. Vingården Montus omfattar 80 hektar, och införskaffades 1980.

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsning och skalamaceration i tre till sex veckor, med regelbunden nedtryckning av skalmassan, vid en temperatur av 28°C.

  • Lagring

    Vinet lagrades i 12 till 14 månader på ekfat, varav 60 till 80 procent av dessa var nya.

  • Odlingsområde

    Madiran ligger i sydvästra Frankrike, norr om staden Pau. Druvorna till detta vin kommer från branta vingårdar som ligger i syd-sydvästlig riktning. Vinstockarna är 30 år gamla.

  • Jordmån

    Brun och röd lerjord med ett toppskikt av stora stenar.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    300

  • Säljstart

    2018-01-19
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Tät, mörk, blålila färg.

  • Doft

    Komplex doft med fatkaraktär, inslag av blåbär, lavendel, svarta vinbär, plommon, choklad, mynta, kaffe och svarta oliver.

  • Råvaror

    och .

  • Producent

    Alain Brumont

  • Om producenten

    1979 tog Alain Brumont över Château Bouscassé i Madiran efter sin far. Därefter har han utökat egendomarna, som idag omfattar totalt 180 hektar i Madiran och Côtes de Gascogne. Vingården Montus omfattar 80 hektar, och införskaffades 1980.

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsning och skalamaceration i tre till sex veckor, med regelbunden nedtryckning av skalmassan, vid en temperatur av 28°C.

  • Lagring

    Vinet lagrades i 12 till 14 månader på ekfat, varav 60 till 80 procent av dessa var nya.

  • Odlingsområde

    Madiran ligger i sydvästra Frankrike, norr om staden Pau. Druvorna till detta vin kommer från branta vingårdar som ligger i syd-sydvästlig riktning. Vinstockarna är 30 år gamla.

  • Jordmån

    Brun och röd lerjord med ett toppskikt av stora stenar.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    300