,
  • Chateau Ste MichelleNr 6203

  • Cabernet Sauvignon ,
  • USA
    , Washington State , Columbia Valley
  • 135:-
  • Flaska , 750 ml
USA
, Washington State , Columbia Valley

Fruktig, balanserad smak med rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, kakao, mörka körsbär, sötlakrits, tobak, plommon och vanilj. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Produktinformation

  • Säljstart

    2016-12-01
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Mörk, blålila färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, choklad, körsbär, plommon, tobak och vanilj.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Cabernet sauvignon är historiskt förknippad med Bordeaux i Frankrike men har odlats med framgång i stora delar av vinvärlden.

  • Producent

    Chateau Ste Michelle

  • Om producenten

    Vinmakare är Bob Bertheau.

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Odlingsområde

    Columbia Valley är ett övergripande AVA (american viticultural area) som huvudsakligen ligger i staten Washington, med en mindre del i staten Oregon. Druvorna till detta vin kommer från vingårdarna Indian Wells, Canoe Ridge och Cold Creek.

  • Jordmån

    Till största delen alluvial jordmån.

  • Skörd

    Skördeuttaget av cabernet sauvignon var fyra till fem ton per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    De olika druvsorterna vinifierades separat på ståltankar. Vinmakaren avsmakade två gånger per dag för att justera och anpassa vinifieringen.

  • Lagring

    Vinet lagrades 14 månader på amerikanska och franska ekfat. 32 procent av faten var nya.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    180

  • Säljstart

    2016-12-01
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Mörk, blålila färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, choklad, körsbär, plommon, tobak och vanilj.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Cabernet sauvignon är historiskt förknippad med Bordeaux i Frankrike men har odlats med framgång i stora delar av vinvärlden.

  • Producent

    Chateau Ste Michelle

  • Om producenten

    Vinmakare är Bob Bertheau.

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Odlingsområde

    Columbia Valley är ett övergripande AVA (american viticultural area) som huvudsakligen ligger i staten Washington, med en mindre del i staten Oregon. Druvorna till detta vin kommer från vingårdarna Indian Wells, Canoe Ridge och Cold Creek.

  • Jordmån

    Till största delen alluvial jordmån.

  • Skörd

    Skördeuttaget av cabernet sauvignon var fyra till fem ton per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    De olika druvsorterna vinifierades separat på ståltankar. Vinmakaren avsmakade två gånger per dag för att justera och anpassa vinifieringen.

  • Lagring

    Vinet lagrades 14 månader på amerikanska och franska ekfat. 32 procent av faten var nya.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    180