Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

,
  • ChénasNr 90598

  • Les Blémonts ,
  • Frankrike
    , , , Beaujolais Cru , Chénas
  • 279:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, , , Beaujolais Cru , Chénas

Nyanserad, fruktig smak med inslag av fat, skogshallon, sandelträ, aprikos, lavendel, kryddor och jordgubbar. Serveras vid cirka 16°C till rätter av fläsk- eller lammkött, eller till vegetariska rätter.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-04-26
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av fat, skogshallon, sandelträ, aprikos och jordgubbar.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Druvsorten Gamay har tunt skal och ger därför viner som sällan är speciellt sträva. Beaujolaisviner framställs ofta genom kolsyrejäsning, så kallad macération carbonique, vilket bidrar till deras lätta, fruktiga karaktär.

  • Producent

    EARL Domaine Thillardon

  • Om producenten

    Domaine Thillardon grundades av Paul-Henri Thillardon 2008 och driver idag företaget tillsammans med sina syskon Charles och Aude. Egendomen omfattar totalt tolv hektar varav cirka nio består av vingårdar. Odlingen sker enligt ekologiska och biodynamiska principer.

  • Leverantör

    Panache Sweden AB

  • Odlingsområde

    Beaujolais ligger i södra Bourgogne, strax norr om Lyon. Chénas är ett av tio byar i området som får skriva ut ursprunget i namnet. Druvorna till detta vin kommer från vingården Les Blémonts som ligger i norra delen av Chénas. Vinrankorna är 50 - 70 år gamla.

  • Jordmån

    Lerjordar rika på mangan.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand den 5 september. Skördeuttaget var 30 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin framställdes genom delvis genom macération carbonique. Det innebär att hela druvor läggs i en tank. De understa druvorna krossas av tyngden så att juicen frigörs, kommer i kontakt med jästcellerna, och en jäsning startar. Koldioxid bildas och tränger undan syret i tanken varpå en intracellulär jäsning startar. Det senare är det som vanligtvis menas med macération carbonique.

  • Lagring

    Cirka 30 procent av vinet har lagrats i gamla ekfat om 228 liter. Resten av vinet har lagrats i betongtank.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    372

  • Säljstart

    2019-04-26
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av fat, skogshallon, sandelträ, aprikos och jordgubbar.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Druvsorten Gamay har tunt skal och ger därför viner som sällan är speciellt sträva. Beaujolaisviner framställs ofta genom kolsyrejäsning, så kallad macération carbonique, vilket bidrar till deras lätta, fruktiga karaktär.

  • Producent

    EARL Domaine Thillardon

  • Om producenten

    Domaine Thillardon grundades av Paul-Henri Thillardon 2008 och driver idag företaget tillsammans med sina syskon Charles och Aude. Egendomen omfattar totalt tolv hektar varav cirka nio består av vingårdar. Odlingen sker enligt ekologiska och biodynamiska principer.

  • Leverantör

    Panache Sweden AB

  • Odlingsområde

    Beaujolais ligger i södra Bourgogne, strax norr om Lyon. Chénas är ett av tio byar i området som får skriva ut ursprunget i namnet. Druvorna till detta vin kommer från vingården Les Blémonts som ligger i norra delen av Chénas. Vinrankorna är 50 - 70 år gamla.

  • Jordmån

    Lerjordar rika på mangan.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand den 5 september. Skördeuttaget var 30 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin framställdes genom delvis genom macération carbonique. Det innebär att hela druvor läggs i en tank. De understa druvorna krossas av tyngden så att juicen frigörs, kommer i kontakt med jästcellerna, och en jäsning startar. Koldioxid bildas och tränger undan syret i tanken varpå en intracellulär jäsning startar. Det senare är det som vanligtvis menas med macération carbonique.

  • Lagring

    Cirka 30 procent av vinet har lagrats i gamla ekfat om 228 liter. Resten av vinet har lagrats i betongtank.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    372