,
  • CrognoloNr 91268

  • Italien
    , Toscana
  • 205:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Toscana

Nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, tobak, mörka körsbär, örter, korinter och mörk choklad. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-02-02
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Tät, mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, tobak, plommon, ceder, korinter och mörk choklad.

  • Råvaror

    och .

  • Producent

    Tenuta Sette Ponti

  • Om producenten

    Tenuta Sette Ponti omfattar 330 hektar, varav 50 är planterade med vinstockar.

  • Leverantör

    Carl Vin & Wine AB

  • Odlingsområde

    Toscana ligger i mellersta Italien. Druvorna till detta vin kommer från en vingård som ligger på en höjd av 250 meter över havet med sydligt läge. Åldern på vinstockarna är tio till 20 år.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsning och skalmaceration under 20 dagar, med regelbunden nedtryckning av skalmassan.

  • Lagring

    Vinet lagrades i ett år och två månader på franska ekfat. Efter buteljeringen lagrades vinet i cirka fem månader på flaksa hos producenten innan det släpptes till försäljning.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    273,33

  • Säljstart

    2018-02-02
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Tät, mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, tobak, plommon, ceder, korinter och mörk choklad.

  • Råvaror

    och .

  • Producent

    Tenuta Sette Ponti

  • Om producenten

    Tenuta Sette Ponti omfattar 330 hektar, varav 50 är planterade med vinstockar.

  • Leverantör

    Carl Vin & Wine AB

  • Odlingsområde

    Toscana ligger i mellersta Italien. Druvorna till detta vin kommer från en vingård som ligger på en höjd av 250 meter över havet med sydligt läge. Åldern på vinstockarna är tio till 20 år.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsning och skalmaceration under 20 dagar, med regelbunden nedtryckning av skalmassan.

  • Lagring

    Vinet lagrades i ett år och två månader på franska ekfat. Efter buteljeringen lagrades vinet i cirka fem månader på flaksa hos producenten innan det släpptes till försäljning.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    273,33