Hemleverans gör du enklast på beta.systembolaget.se.

  • Dandelion VineyardsNr 95881

  • McLaren Vale Shiraz ,
  • Australien
    , , Fleurieu , McLaren Vale
  • 199:-
  • Flaska , 750 ml
Australien
, , Fleurieu , McLaren Vale

Fruktig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av björnbär, mörka körsbär, kaffe, viol, sötlakrits, choklad, kryddor och vanilj. Serveras vid cirka 18°C till grillade rätter av lamm- eller nötkött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-03-27
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Fruktig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av plommon, mörka körsbär, kaffe, viol, eukalyptus och vanilj.

  • Övrigt

    Shiraz är det australiensiska namnet på den druva som i södra Frankrike kallas syrah. Shiraz har odlats i Australien sedan 1800-talet men det var först på 1970-talet den började blir populär. Det har under en lång tid spekulerats om druvsorten syrah/shiraz ursprung, och populära teorier har pekat ut staden Shiraz i dagens Iran som dess hemvist. En annan teori är att druvan är från Mellanöstern, och att druvan via den sicilianska staden Syracusa tog sig till Frankrike, därav namnet. DNA-forskning har dock omkullkastat dessa teorier, och anger norra Rhônedalen som dess ursprung.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Dandelion Vineyards

  • Om producenten

    Dandelion Vineyards är ett samarbete mellan Zar och Elena Brooks, Carl Lindner och Brad Rey. Företaget bildades i den senare delan av 2000-talet, och det första vin som producerades var av årgång 2007. Vinmakare för Lionheart of the Barossa är Elena Brooks.

  • Leverantör

    The Wine Collection Sweden Holding AB

  • Odlingsområde

    McLaren Vale ligger mellan havet och Mount Lofty, strax söder om Adelaide i delstaten South Australia. Druvorna till detta vin kommer från 15 hektar vingårdar planeterade med 1 690 vinstockar per hektar.

  • Jordmån

    Sandig lerjord med inslag av kalk- och sandsten.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand andra veckan i mars. Skördeuttaget var 42,5 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Tio dagars jäsning och skalmaceration i öppna jästankar.

  • Lagring

    Vinet har lagrats två år på franska ekfat om 300 liter, så kallade hogsheads. 35 procent av faten var nya.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    265,33

  • Säljstart

    2020-03-27
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Fruktig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av plommon, mörka körsbär, kaffe, viol, eukalyptus och vanilj.

  • Övrigt

    Shiraz är det australiensiska namnet på den druva som i södra Frankrike kallas syrah. Shiraz har odlats i Australien sedan 1800-talet men det var först på 1970-talet den började blir populär. Det har under en lång tid spekulerats om druvsorten syrah/shiraz ursprung, och populära teorier har pekat ut staden Shiraz i dagens Iran som dess hemvist. En annan teori är att druvan är från Mellanöstern, och att druvan via den sicilianska staden Syracusa tog sig till Frankrike, därav namnet. DNA-forskning har dock omkullkastat dessa teorier, och anger norra Rhônedalen som dess ursprung.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Dandelion Vineyards

  • Om producenten

    Dandelion Vineyards är ett samarbete mellan Zar och Elena Brooks, Carl Lindner och Brad Rey. Företaget bildades i den senare delan av 2000-talet, och det första vin som producerades var av årgång 2007. Vinmakare för Lionheart of the Barossa är Elena Brooks.

  • Leverantör

    The Wine Collection Sweden Holding AB

  • Odlingsområde

    McLaren Vale ligger mellan havet och Mount Lofty, strax söder om Adelaide i delstaten South Australia. Druvorna till detta vin kommer från 15 hektar vingårdar planeterade med 1 690 vinstockar per hektar.

  • Jordmån

    Sandig lerjord med inslag av kalk- och sandsten.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand andra veckan i mars. Skördeuttaget var 42,5 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Tio dagars jäsning och skalmaceration i öppna jästankar.

  • Lagring

    Vinet har lagrats två år på franska ekfat om 300 liter, så kallade hogsheads. 35 procent av faten var nya.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    265,33