Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

,
  • Dead ArmNr 90127

  • Shiraz ,
  • Australien
    , , Fleurieu , McLaren Vale
  • 379:-
  • Flaska , 750 ml
Australien
, , Fleurieu , McLaren Vale

Smakrikt, fruktigt vin med rostad fatkaraktär, inslag av björnbär, mörk choklad, plommon, eukalyptus, örter, kaffe, viol och vanilj. Serveras vid cirka 18°C gärna till grillade rätter av mörkt kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-10-04
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Tät, mörk, blålila färg.

  • Doft

    Nyanserad, mycket fruktig doft med fatkaraktär, inslag av björnbär, katrinplommon, eukalyptus, mörk choklad, örter och vanilj.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Shiraz är det australiensiska namnet på den druva som i södra Frankrike kallas syrah. Shiraz har odlats i Australien sedan 1800-talet men det var först på 1970-talet den började blir populär. Det har under en lång tid spekulerats om druvsorten syrah/shiraz ursprung, och populära teorier har pekat ut staden Shiraz i dagens Iran som dess hemvist. En annan teori är att druvan är från Mellanöstern, och att druvan via den sicilianska staden Syracusa tog sig till Frankrike, därav namnet. DNA-forskning har dock omkullkastat dessa teorier, och anger norra Rhônedalen som dess ursprung.

  • Producent

    d'Arenberg

  • Om producenten

    D'Arenberg grundades 1912 av Joseph Osborn. Sedan 1984 drivs firman av Chester d'Arenberg Osborn som också är vinmakare. Hälften av företagets vingårdar odlas ekologiskt.

  • Leverantör

    Vinovum AB

  • Odlingsområde

    McLaren Vale ligger mellan havet och Mount Lofty, strax söder om Adelaide i delstaten South Australia. Druvorna till detta vin kommer från flera olika vingårdar om totalt 18 hektar.

  • Jordmån

    75 procent av jordmånen består av lera med kalksten och resterande av sand och lera.

  • Skörd

    Druvorna skördades maskinellt nattetid i februari månad. Skördeuttaget var cirka 6,5 ton per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Musten jäste i öppna jäskar. Skalmacerationen skedde genom fottrampning och vinet pressades sedan i korgpress.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 18 månader på en kombination av nya och äldre franska- och amerikanska ekfat.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    505,33

  • Säljstart

    2019-10-04
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Tät, mörk, blålila färg.

  • Doft

    Nyanserad, mycket fruktig doft med fatkaraktär, inslag av björnbär, katrinplommon, eukalyptus, mörk choklad, örter och vanilj.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Shiraz är det australiensiska namnet på den druva som i södra Frankrike kallas syrah. Shiraz har odlats i Australien sedan 1800-talet men det var först på 1970-talet den började blir populär. Det har under en lång tid spekulerats om druvsorten syrah/shiraz ursprung, och populära teorier har pekat ut staden Shiraz i dagens Iran som dess hemvist. En annan teori är att druvan är från Mellanöstern, och att druvan via den sicilianska staden Syracusa tog sig till Frankrike, därav namnet. DNA-forskning har dock omkullkastat dessa teorier, och anger norra Rhônedalen som dess ursprung.

  • Producent

    d'Arenberg

  • Om producenten

    D'Arenberg grundades 1912 av Joseph Osborn. Sedan 1984 drivs firman av Chester d'Arenberg Osborn som också är vinmakare. Hälften av företagets vingårdar odlas ekologiskt.

  • Leverantör

    Vinovum AB

  • Odlingsområde

    McLaren Vale ligger mellan havet och Mount Lofty, strax söder om Adelaide i delstaten South Australia. Druvorna till detta vin kommer från flera olika vingårdar om totalt 18 hektar.

  • Jordmån

    75 procent av jordmånen består av lera med kalksten och resterande av sand och lera.

  • Skörd

    Druvorna skördades maskinellt nattetid i februari månad. Skördeuttaget var cirka 6,5 ton per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Musten jäste i öppna jäskar. Skalmacerationen skedde genom fottrampning och vinet pressades sedan i korgpress.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 18 månader på en kombination av nya och äldre franska- och amerikanska ekfat.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    505,33