,
  • Domaine du Clos de SixteNr 90373

  • Alain Jaume ,
  • Frankrike
    , Rhonedalen , Côtes du Rhône , Lirac
  • 349:-
  • Magnum , 1500 ml
Frankrike
, Rhonedalen , Côtes du Rhône , Lirac

Ekologiskt

Nyanserad, utvecklad, kryddig smak med inslag av fat, torkad frukt, dadlar, nougat, kanel och pomerans. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


  • Säljstart

    2018-01-19
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Nyanserad, utvecklad doft med inslag av fat, torkad frukt, dadlar, nougat och pomerans.

  • Råvaror

    50% , 35% och 15% .

  • Producent

    Alain Jaume

  • Om producenten

    Familjen Jaume har gjort vin sedan 1826 och har sin egendom i den nordliga delen av Châteauneuf-du-Pape. Verksamheten drivs idag av Alain Jaume och hans tre barn. Egendomen omfattar drygt 100 hektar vinodlingar, fördelat på olika appellationer i södra Rhône, bland annat i Lirac och i Châteauneuf-du-Pape.

  • Leverantör

    Hermansson & Co AB

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsning och skalmaceration temperaturkontrollerade ståltankar i tio dagar.

  • Lagring

    25 procent av vinet lagrades på franska ekfat om 225 liter i tio månader. Resterande 75 procent av vinet vilade på ståltankar under samma period. Efter avslutad lagring blandades och buteljerades vinet.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand i september.

  • Odlingsområde

    Lirac ligger i södra Rhônedalen, cirka en mil norr om staden Avignon. Druvorna till detta vin kommer från en vingårdar som omfattar 10 hektar. Medelåldern på vinstockarna är 15-20 år.

  • Jordmån

    Kalkrik lerjord med stora, släta stenar, så kallade galets.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    232,67

  • Säljstart

    2018-01-19
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Nyanserad, utvecklad doft med inslag av fat, torkad frukt, dadlar, nougat och pomerans.

  • Råvaror

    50% , 35% och 15% .

  • Producent

    Alain Jaume

  • Om producenten

    Familjen Jaume har gjort vin sedan 1826 och har sin egendom i den nordliga delen av Châteauneuf-du-Pape. Verksamheten drivs idag av Alain Jaume och hans tre barn. Egendomen omfattar drygt 100 hektar vinodlingar, fördelat på olika appellationer i södra Rhône, bland annat i Lirac och i Châteauneuf-du-Pape.

  • Leverantör

    Hermansson & Co AB

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsning och skalmaceration temperaturkontrollerade ståltankar i tio dagar.

  • Lagring

    25 procent av vinet lagrades på franska ekfat om 225 liter i tio månader. Resterande 75 procent av vinet vilade på ståltankar under samma period. Efter avslutad lagring blandades och buteljerades vinet.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand i september.

  • Odlingsområde

    Lirac ligger i södra Rhônedalen, cirka en mil norr om staden Avignon. Druvorna till detta vin kommer från en vingårdar som omfattar 10 hektar. Medelåldern på vinstockarna är 15-20 år.

  • Jordmån

    Kalkrik lerjord med stora, släta stenar, så kallade galets.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    232,67