Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

,
  • Domaine Jean-Claude MarsanneNr 92635

  • Saint-Joseph ,
  • Frankrike
    , Rhonedalen , Saint-Joseph
  • 299:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, Rhonedalen , Saint-Joseph

Nyanserad, kryddig smak med inslag av fat, björnbär, oregano, rökta charkuterier, viol, lagerblad, blåbär och mineral. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-10-04
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Tät, mörk, blålila färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig doft med inslag av fat, björnbär, blåbär, oregano, rökta charkuterier, viol, lagerblad och mineral.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Det har under en lång tid spekulerats om druvsorten syrah/shiraz ursprung. Populära teorier har pekat ut staden Shiraz i dagens Iran som dess hemvist. En annan teori är att druvan är från Mellanöstern och att den via den sicilianska staden Syracusa tog sig till Frankrike. Därav namnet. DNA-forskning har dock omkullkastat dessa teorier, och anger norra Rhônedalen som druvsortens ursprung.

  • Producent

    Domaine Jean-Claude Marsanne

  • Om producenten

    Domaine Jean-Claude Marsanne har 6 hektar vingårdar, varav 5,5 hektar är planterade med Syrah. Familjen Marsanne har odlat druvor i Saint-Joseph under flera generationer men sålt dessa till andra egendomar, huvudsakligen Jean-Louis Chave. Idag drivs företaget av Jean-Claude och på hans initiativ började familjen buteljera vin under egen etikett. Odlingen sker enligt ekologiska principer men man är inte certifierad. Vingårdarna består till stor del av gamla vinrankor, där snittåldern ligger på 80 år.

  • Leverantör

    Quaffable Wines Sweden AB

  • Odlingsområde

    Saint-Joseph ligger på västra sidan av floden Rhône, i norra Rhônedalen, cirka nio mil söder om Lyon.

  • Jordmån

    Lätt skiffer och gneiss över granitjord

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkas och musten får sedan jäsa i öppna jäskar. Jäsning och skalmaceration pågick under tre veckor. Vinifieringen skedde utan tillsatt jäst. Två gånger om dagen trycktes skalmassan ned manuellt.

  • Lagring

    Vinet har lagrats ett år på franska ekfat om 230- och 600 liter, varav fem procent var nya.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    398,67

  • Säljstart

    2019-10-04
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Tät, mörk, blålila färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig doft med inslag av fat, björnbär, blåbär, oregano, rökta charkuterier, viol, lagerblad och mineral.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Det har under en lång tid spekulerats om druvsorten syrah/shiraz ursprung. Populära teorier har pekat ut staden Shiraz i dagens Iran som dess hemvist. En annan teori är att druvan är från Mellanöstern och att den via den sicilianska staden Syracusa tog sig till Frankrike. Därav namnet. DNA-forskning har dock omkullkastat dessa teorier, och anger norra Rhônedalen som druvsortens ursprung.

  • Producent

    Domaine Jean-Claude Marsanne

  • Om producenten

    Domaine Jean-Claude Marsanne har 6 hektar vingårdar, varav 5,5 hektar är planterade med Syrah. Familjen Marsanne har odlat druvor i Saint-Joseph under flera generationer men sålt dessa till andra egendomar, huvudsakligen Jean-Louis Chave. Idag drivs företaget av Jean-Claude och på hans initiativ började familjen buteljera vin under egen etikett. Odlingen sker enligt ekologiska principer men man är inte certifierad. Vingårdarna består till stor del av gamla vinrankor, där snittåldern ligger på 80 år.

  • Leverantör

    Quaffable Wines Sweden AB

  • Odlingsområde

    Saint-Joseph ligger på västra sidan av floden Rhône, i norra Rhônedalen, cirka nio mil söder om Lyon.

  • Jordmån

    Lätt skiffer och gneiss över granitjord

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkas och musten får sedan jäsa i öppna jäskar. Jäsning och skalmaceration pågick under tre veckor. Vinifieringen skedde utan tillsatt jäst. Två gånger om dagen trycktes skalmassan ned manuellt.

  • Lagring

    Vinet har lagrats ett år på franska ekfat om 230- och 600 liter, varav fem procent var nya.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    398,67