Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

,
  • Domaine les 4 VentsNr 90457

  • Crozes Hermitage ,
  • Frankrike
    , Rhonedalen , Crozes-Hermitage
  • 249:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, Rhonedalen , Crozes-Hermitage

Ekologiskt

Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av björnbär, eneträ, viol, mörk choklad, rökta charkuterier, rosépeppar och örter. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-03-08
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Tät, mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av björnbär, eneträ, lavendel, mörk choklad, rök och kaffe.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Det har under en lång tid spekulerats kring druvsorten syrah/shiraz ursprung, och populära teorier har pekat ut staden Shiraz i dagens Iran som dess hemvist. En annan teori är att druvan är från Mellanöstern, och att den via den sicilianska staden Syracusa tog sig till Frankrike, därav namnet. DNA-forskning har dock omkullkastat dessa teorier och anger norra Rhônedalen som druvsortens ursprung.

  • Producent

    Domaine les 4 Vents

  • Om producenten

    Domaine les 4 Vents har site säte i Mercurol, Crozes-Hermitage. 2006 tog Lucie Fourel över egendomen efter från sina föräldrar. Tidigare hade druvorna sålts till lokala kooperativ men 2009 började hon buteljera vin under eget namn. Hennes syster Nancy Cellier började i firman 2013 och två år senare köpte man ytterligare sex hektar vingårdar. Idag består odlingarna av totalt tio hektar, varav nio är planterade med blå druvor och en hektar är planterade med gröna. Vingårdarna ligger alla i Crozes-Hermitage och samtliga är ekologiskt certifierade.

  • Leverantör

    Vintedge AB

  • Odlingsområde

    Crozes-Hermitage är den största appellationen i norra Rhônedalen. Druvorna till detta vin kommer från La Roche de Glun.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand i början av september.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades och fick sedan jäsa i tre veckor. Enbart de jäststammar som fanns naturligt på druvorna användes. Inga sulfiter tillsattes.

  • Lagring

    Hälften av vinet har lagrats tio månader på fem år gamla ekfat om 600 liter. Resterande vin lagrades på ståltank.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    332

  • Säljstart

    2019-03-08
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Tät, mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av björnbär, eneträ, lavendel, mörk choklad, rök och kaffe.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Det har under en lång tid spekulerats kring druvsorten syrah/shiraz ursprung, och populära teorier har pekat ut staden Shiraz i dagens Iran som dess hemvist. En annan teori är att druvan är från Mellanöstern, och att den via den sicilianska staden Syracusa tog sig till Frankrike, därav namnet. DNA-forskning har dock omkullkastat dessa teorier och anger norra Rhônedalen som druvsortens ursprung.

  • Producent

    Domaine les 4 Vents

  • Om producenten

    Domaine les 4 Vents har site säte i Mercurol, Crozes-Hermitage. 2006 tog Lucie Fourel över egendomen efter från sina föräldrar. Tidigare hade druvorna sålts till lokala kooperativ men 2009 började hon buteljera vin under eget namn. Hennes syster Nancy Cellier började i firman 2013 och två år senare köpte man ytterligare sex hektar vingårdar. Idag består odlingarna av totalt tio hektar, varav nio är planterade med blå druvor och en hektar är planterade med gröna. Vingårdarna ligger alla i Crozes-Hermitage och samtliga är ekologiskt certifierade.

  • Leverantör

    Vintedge AB

  • Odlingsområde

    Crozes-Hermitage är den största appellationen i norra Rhônedalen. Druvorna till detta vin kommer från La Roche de Glun.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand i början av september.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades och fick sedan jäsa i tre veckor. Enbart de jäststammar som fanns naturligt på druvorna användes. Inga sulfiter tillsattes.

  • Lagring

    Hälften av vinet har lagrats tio månader på fem år gamla ekfat om 600 liter. Resterande vin lagrades på ståltank.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    332