,
  • Domaine RewaNr 95926

  • Pinot Noir ,
  • Nya Zeeland
    , Central Otago
  • 299:-
  • Flaska , 750 ml
Nya Zeeland
, Central Otago

Nyanserad, kryddig smak med inslag av fat, blåbär, choklad, jordgubbar, ingefära, sötlakrits och vanilj. Serveras vid cirka 16°C till feta eller vilda fåglar, eller till inte alltför smakrika rätter av fläsk- eller lammkött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-11-02
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig, bärig doft med inslag av fat, blåbär, choklad, jordgubbar, ingefära, örter och vanilj.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Pinot noirdruvorna till detta vin är av Dijon-klonerna 5 och 113. Producenten uppger att detta är ett naturvin.

  • Producent

    Domaine Rewa

  • Om producenten

    Domaine Rewa ägs och drivs av Philippa Fourbet som köpte egendomen 2010. Egendomen omfattar 5,5 hektar vinodlingar. Till sin hjälp att sköta vinodlingarna har hon vitikulturisterna Grant Holston och Gary Ford. Vinmakare är Peter Bartle. Philippa odlar sina druvor enligt biodynamiska principer. Det innebär bland annat att man undviker användandet av syntetiskt framställda gödnings- och bekämpningsmedel.

  • Leverantör

    Vintedge AB

  • Odlingsområde

    Central Otago är Nya Zeelands, och världens, sydligaste vinområde.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand den 1 april.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades och fördes över till öppna ståltankar där inledande kallmaceration tog vid. Därefter jäsning och skalmaceration med naturliga jäststammar.

  • Lagring

    Vinet lagrades i cirka 10 månader på franska ekfat, så kallade barriquer, varav 33 procent av dessa var nya.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    398,67

  • Säljstart

    2018-11-02
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig, bärig doft med inslag av fat, blåbär, choklad, jordgubbar, ingefära, örter och vanilj.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Pinot noirdruvorna till detta vin är av Dijon-klonerna 5 och 113. Producenten uppger att detta är ett naturvin.

  • Producent

    Domaine Rewa

  • Om producenten

    Domaine Rewa ägs och drivs av Philippa Fourbet som köpte egendomen 2010. Egendomen omfattar 5,5 hektar vinodlingar. Till sin hjälp att sköta vinodlingarna har hon vitikulturisterna Grant Holston och Gary Ford. Vinmakare är Peter Bartle. Philippa odlar sina druvor enligt biodynamiska principer. Det innebär bland annat att man undviker användandet av syntetiskt framställda gödnings- och bekämpningsmedel.

  • Leverantör

    Vintedge AB

  • Odlingsområde

    Central Otago är Nya Zeelands, och världens, sydligaste vinområde.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand den 1 april.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades och fördes över till öppna ståltankar där inledande kallmaceration tog vid. Därefter jäsning och skalmaceration med naturliga jäststammar.

  • Lagring

    Vinet lagrades i cirka 10 månader på franska ekfat, så kallade barriquer, varav 33 procent av dessa var nya.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    398,67