Se nya drycker 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

,
  • Domìni VenetiNr 2304

  • Recioto della Valpolicella Classico ,
  • Italien
    , Venetien , Valpolicella , Recioto della Valpolicella , Recioto della Valpolicella Classico
  • 159:-
  • Flaska , 375 ml
Italien
, Venetien , Valpolicella , Recioto della Valpolicella , Recioto della Valpolicella Classico

Fruktig, mycket söt smak med inslag av fat, mörka körsbär, blåbär, russin, chokladpraliner, nötter och vanilj. Serveras vid 10-12°C till smakrika ostar eller till desserter.


Produktinformation

  • Säljstart

    2007-10-01
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Tät, mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av fat, mörka körsbär, blåbär, fikon, lavendel, svartpeppar och mörk choklad.

  • Råvaror

    70% , 15% corvinone och 15% rondinella.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    131 g/l

  • Producent

    Cantina Valpolicella Negrar

  • Om producenten

    Kooperativet Cantina Valpolicella Negrar startades den 23 augusti 1933. Idag ingår cirka 230 vinodlare som förfogar över en areal om totalt 600 hektar. Alla odlingar ligger i Valpolicella Classico.

  • Leverantör

    Carovin AB

  • Odlingsområde

    Valpolicella ligger norr om Verona i nordöstra Italien. Classico syftar på de högre belägna, kulligare delarna av området. Druvorna till detta vin kommer från Negrar-kullorna, 200-350 meter över havet.

  • Jordmån

    Lera, kalksten och alluviala jordar.

  • Skörd

    Manuell, i början av oktober. Avkastningen var 44 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Efter skörd lufttorkades druvorna, så kallat 'appassimento', i drygt fyra månader. Jäsning och skalmaceration i 20 dagar vid 12-23°C. Manuell nedtryckning av skalmassan tre gånger per dag.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    424

  • Säljstart

    2007-10-01
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Tät, mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av fat, mörka körsbär, blåbär, fikon, lavendel, svartpeppar och mörk choklad.

  • Råvaror

    70% , 15% corvinone och 15% rondinella.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    131 g/l

  • Producent

    Cantina Valpolicella Negrar

  • Om producenten

    Kooperativet Cantina Valpolicella Negrar startades den 23 augusti 1933. Idag ingår cirka 230 vinodlare som förfogar över en areal om totalt 600 hektar. Alla odlingar ligger i Valpolicella Classico.

  • Leverantör

    Carovin AB

  • Odlingsområde

    Valpolicella ligger norr om Verona i nordöstra Italien. Classico syftar på de högre belägna, kulligare delarna av området. Druvorna till detta vin kommer från Negrar-kullorna, 200-350 meter över havet.

  • Jordmån

    Lera, kalksten och alluviala jordar.

  • Skörd

    Manuell, i början av oktober. Avkastningen var 44 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Efter skörd lufttorkades druvorna, så kallat 'appassimento', i drygt fyra månader. Jäsning och skalmaceration i 20 dagar vid 12-23°C. Manuell nedtryckning av skalmassan tre gånger per dag.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    424