,
  • EloNr 91202

  • Monastrell ,
  • Spanien
    , Murcia , Yecla
  • 288:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien
, Murcia , Yecla

Kryddig, nyanserad, något utvecklad smak med inslag av fat, torkade körsbär, sandelträ, kanel, plommon, tobak och fikon. Serveras vid cirka 16°C till rätter av fläsk- eller lammkött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-11-08
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Röd färg.

  • Doft

    Kryddig, nyanserad, något utvecklad doft med inslag av fat, torkade körsbär, sandelträ, kanel, pomerans, mandel och plommon.

  • Råvaror

    Monastrell.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Compañía de Vinos del Atlántico

  • Om producenten

    Compañía de Vinos del Atlántico grundades år 2002 av Alberto Orte och Patrick Mata, vars familjer varit verksamma i vinbranschen sedan 1800-talet. Företaget producerar vin i 18 olika områden på den Iberiska halvön.

  • Leverantör

    Terroir AB

  • Odlingsområde

    Yecla ligger i den nordligaste delen av provinsen Murcia i sydöstra Spanien.

  • Skörd

    Druvorna skördades den 18 september.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Vinet jäste med hela druvklasar i 28 dagar på ståltank.

  • Lagring

    Vinet lagrades i ett år på ekfat som tidigare använts två eller tre gånger, sedan flyttades vinet till en cementtank om 2 000 liter för att vila. Efter buteljeringen lagrades vinet på flaska i åtta månader hos producenten innan det släpptes till försäljning.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    384

  • Säljstart

    2019-11-08
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Röd färg.

  • Doft

    Kryddig, nyanserad, något utvecklad doft med inslag av fat, torkade körsbär, sandelträ, kanel, pomerans, mandel och plommon.

  • Råvaror

    Monastrell.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Compañía de Vinos del Atlántico

  • Om producenten

    Compañía de Vinos del Atlántico grundades år 2002 av Alberto Orte och Patrick Mata, vars familjer varit verksamma i vinbranschen sedan 1800-talet. Företaget producerar vin i 18 olika områden på den Iberiska halvön.

  • Leverantör

    Terroir AB

  • Odlingsområde

    Yecla ligger i den nordligaste delen av provinsen Murcia i sydöstra Spanien.

  • Skörd

    Druvorna skördades den 18 september.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Vinet jäste med hela druvklasar i 28 dagar på ståltank.

  • Lagring

    Vinet lagrades i ett år på ekfat som tidigare använts två eller tre gånger, sedan flyttades vinet till en cementtank om 2 000 liter för att vila. Efter buteljeringen lagrades vinet på flaska i åtta månader hos producenten innan det släpptes till försäljning.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    384