,
  • EspeltNr 4656

  • Terres Negres ,
  • Spanien
    , Empordà-Costa Brava , Empordà
  • 149:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien
, Empordà-Costa Brava , Empordà

Nyanserad, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av skogshallon, choklad, svarta vinbär, kaffe, svartpeppar och lakrits. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-06-01
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Tät, mörk, blålila färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av skogshallon, plommon, choklad, svarta vinbär och lakrits.

  • Råvaror

    72% garnacha, 14% och 14% .

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Producent

    Espelt Viticultors

  • Om producenten

    Familjeföretaget Espelt grundades år 2000, och ligger i byn Vilajuiga. Ägare och vinmakerska är Anna Espelt.

  • Leverantör

    Winepartners Nordic AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsning och skalmaceration i 25 dagar vid en temperatur av 28°C med varsam överpumpning av musten.

  • Lagring

    Vinet lagrades i ett år på andra och tredjegångsfyllda franska ekfat.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand.

  • Odlingsområde

    Empordà, även känt som Ampurdan, ligger i Katalonien i nordöstra Spanien, vid gränsen mot Frankrike. Området fick status som Denominación de Origen (DO) 1975. Vinodlingarna uppgår till närmare 3 000 hektar. Druvorna till detta vin kommer från vinodlingar som är mellan 60-80 år gamla.

  • Jordmån

    Skifferjord.

  • Kr/l - jämförpris

    198,67

  • Säljstart

    2018-06-01
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Tät, mörk, blålila färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av skogshallon, plommon, choklad, svarta vinbär och lakrits.

  • Råvaror

    72% garnacha, 14% och 14% .

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Producent

    Espelt Viticultors

  • Om producenten

    Familjeföretaget Espelt grundades år 2000, och ligger i byn Vilajuiga. Ägare och vinmakerska är Anna Espelt.

  • Leverantör

    Winepartners Nordic AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsning och skalmaceration i 25 dagar vid en temperatur av 28°C med varsam överpumpning av musten.

  • Lagring

    Vinet lagrades i ett år på andra och tredjegångsfyllda franska ekfat.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand.

  • Odlingsområde

    Empordà, även känt som Ampurdan, ligger i Katalonien i nordöstra Spanien, vid gränsen mot Frankrike. Området fick status som Denominación de Origen (DO) 1975. Vinodlingarna uppgår till närmare 3 000 hektar. Druvorna till detta vin kommer från vinodlingar som är mellan 60-80 år gamla.

  • Jordmån

    Skifferjord.

  • Kr/l - jämförpris

    198,67