Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

,
  • Famille PerrinNr 75207

  • Les Sinards Châteauneuf-du-Pape ,
  • Frankrike
    , Rhonedalen , Châteauneuf-du-Pape
  • 299:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, Rhonedalen , Châteauneuf-du-Pape

Nyanserad, kryddig smak med inslag av fat, hallon, lagerblad, björnbär, svartpeppar och lakrits.


Produktinformation

  • Säljstart

    2008-11-01
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig doft med inslag av fat, hallon, lagerblad, björnbär, kryddpeppar och sandelträ.

  • Råvaror

    , och .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Genom Châteauneuf-du-Pape drar den kalla mistralvinden. Även om dagarna är relativt varma är nätterna kalla. I vingårdarna är marken täckt av stora stenar, så kallade "galets". Under dagen alstrar dess solens värme och håller vinstockarna varma om nätterna vilket hjälper druvorna att mogna.

  • Producent

    Famille Perrin

  • Om producenten

    För producenten Perrin & Fils började allt med Château de Beaucastel i Châteauneuf du Pape där de framställt vin under flera generationer. Familjen var tidigt ute med att odla ekologiskt och har sedan 1974 arbetat efter biodynamiska principer i vingårdarna. Perrin & Fils är en av få producenter som fortfarande odlar samtliga av de 13, i Châteauneuf du Pape, tillåtna druvsorterna, även om det ofta är druvan Mourvedre som spelar huvudrollen i deras röda viner. Idag äger företaget vingårdar runt om i hela södra Rhônedalen och producerar vin från dessa under etiketten Famille Perrin.

  • Leverantör

    Enjoy Wine & Spirits AB

  • Odlingsområde

    Châteauneuf-du-Pape ligger i södra delen av Rhônedalen, mellan städerna Avignon och Orange. Druvorna till vinet Les Sinards kommer från de yngre vinstockarna på Château Beaucastel samt från en liten vingård uppe vid ruinen av Påvens gamla medeltidslott mitt i byn Châteauneuf-du-Pape.

  • Jordmån

    Sand, lera och stora stenar, så kallade galets.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Efter selektering vinifieras druvorna på stora ekfat respektive cementtankar beroende på druvsorternas olika egenskaper.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 12 månader på stora franska ekfat, så kallade Foudres.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    398,67

  • Säljstart

    2008-11-01
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig doft med inslag av fat, hallon, lagerblad, björnbär, kryddpeppar och sandelträ.

  • Råvaror

    , och .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Genom Châteauneuf-du-Pape drar den kalla mistralvinden. Även om dagarna är relativt varma är nätterna kalla. I vingårdarna är marken täckt av stora stenar, så kallade "galets". Under dagen alstrar dess solens värme och håller vinstockarna varma om nätterna vilket hjälper druvorna att mogna.

  • Producent

    Famille Perrin

  • Om producenten

    För producenten Perrin & Fils började allt med Château de Beaucastel i Châteauneuf du Pape där de framställt vin under flera generationer. Familjen var tidigt ute med att odla ekologiskt och har sedan 1974 arbetat efter biodynamiska principer i vingårdarna. Perrin & Fils är en av få producenter som fortfarande odlar samtliga av de 13, i Châteauneuf du Pape, tillåtna druvsorterna, även om det ofta är druvan Mourvedre som spelar huvudrollen i deras röda viner. Idag äger företaget vingårdar runt om i hela södra Rhônedalen och producerar vin från dessa under etiketten Famille Perrin.

  • Leverantör

    Enjoy Wine & Spirits AB

  • Odlingsområde

    Châteauneuf-du-Pape ligger i södra delen av Rhônedalen, mellan städerna Avignon och Orange. Druvorna till vinet Les Sinards kommer från de yngre vinstockarna på Château Beaucastel samt från en liten vingård uppe vid ruinen av Påvens gamla medeltidslott mitt i byn Châteauneuf-du-Pape.

  • Jordmån

    Sand, lera och stora stenar, så kallade galets.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Efter selektering vinifieras druvorna på stora ekfat respektive cementtankar beroende på druvsorternas olika egenskaper.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 12 månader på stora franska ekfat, så kallade Foudres.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    398,67