Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

,
  • Fattoria La MassaNr 92017

  • Italien
    , Toscana
  • 229:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Toscana

Nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, örter, svarta vinbär, kakao, ceder och plommon. Serveras vid 16-18°C till grillade rätter av lamm- och nötkött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-06-07
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Tät, mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, basilika, svarta vinbär, choklad, ceder och plommon.

  • Råvaror

    60% , 30% och 10% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Sangiovese är den viktigaste druvan i Italien och odlas på cirka 71 000 hektar. Druvans namn är hämtat från latin, sangius jovis - Jupiters blod.

  • Producent

    Fattoria La Massa

  • Om producenten

    Fattoria La Massa drivs av Gianpaolo La Motto från Neapel. I vingården odlas både sangiovese samt bordeauxdruvor som cabernet sauvignon, merlot och petit verdot.

  • Leverantör

    Swedish Brand AB

  • Odlingsområde

    Toscana ligger i de centrala delarna av Italien. Druvorna till detta vin kommer från en La Massa - en 27 hektar stor vingård med sydlig exponering i Conca d'Oro (Golden Shell) i Panzan. Odlingarna är planterade på cirka 360 meters höjd.

  • Jordmån

    Lerig skiffer och kalkrik märgel, gul och gråmelerad galestro, samt sten och lera.

  • Lagring

    40 procent av vinet har lagrats tio månader på nya franska ekfat.

  • Kr/l - jämförpris

    305,33

  • Säljstart

    2019-06-07
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Tät, mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, basilika, svarta vinbär, choklad, ceder och plommon.

  • Råvaror

    60% , 30% och 10% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Sangiovese är den viktigaste druvan i Italien och odlas på cirka 71 000 hektar. Druvans namn är hämtat från latin, sangius jovis - Jupiters blod.

  • Producent

    Fattoria La Massa

  • Om producenten

    Fattoria La Massa drivs av Gianpaolo La Motto från Neapel. I vingården odlas både sangiovese samt bordeauxdruvor som cabernet sauvignon, merlot och petit verdot.

  • Leverantör

    Swedish Brand AB

  • Odlingsområde

    Toscana ligger i de centrala delarna av Italien. Druvorna till detta vin kommer från en La Massa - en 27 hektar stor vingård med sydlig exponering i Conca d'Oro (Golden Shell) i Panzan. Odlingarna är planterade på cirka 360 meters höjd.

  • Jordmån

    Lerig skiffer och kalkrik märgel, gul och gråmelerad galestro, samt sten och lera.

  • Lagring

    40 procent av vinet har lagrats tio månader på nya franska ekfat.

  • Kr/l - jämförpris

    305,33