Se nya drycker 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

,
  • Ferrer BobetNr 91155

  • Vinyes Velles ,
  • Spanien
    , , Priorat
  • 375:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien
, , Priorat

Komplex, fruktig smak med rostad fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, viol, fikon, choklad, plommon, skogshallon, svartpeppar, sötlakrits och vanilj. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-05-17
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Tät, mörk, blålila färg.

  • Doft

    Komplex, fruktig doft med rostad fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, viol, fikon, choklad, skogshallon, sötlakrits och vanilj.

  • Råvaror

    Carignane och .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Druvsorten carignan odlas på flera platser i vinvärlden, bland annat i Languedoc-Roussillon, Sardinien, Priorat och Kalifornien. I Spanien kallas druvan cariñena, carignano kallas den i Italien och i Kalifornien kallas den carignane. Garnacha, i Frankrike känd som grenache, är Spaniens näst mest odlade blå druvsort med drygt 82 000 hektar vinodlingar. Druvan tros härstamma från Spaniens östra delar vid Aragon eller Katalonien.

  • Producent

    Ferrer Bobet

  • Om producenten

    Ferrer Bobet grundades av Sergi Ferrer-Salat och Raül Bobet. Sina första viner under etiketten släppte de i början av 2000-talet. Bodegan ligger i de kallare delarna av Priorat, i byn Porrera. Egendomen omfattar cirka 70 hektar mark, större delen i branta sluttningar. Vingårdarna är planterade med carinyena, garnatxa negra, syrah, cabernet sauvignon, viognier och toussane. Man samarbetar även med kontrakterade odlare som har hundraåriga stockar av Carinyena och Garnatxa Negra.

  • Leverantör

    Viña Española AB

  • Odlingsområde

    Priorat ligger cirka tio mil sydväst om Barcelona i Katalonien. Vingårdarna ligger på branta klippsluttningar runt byn Porrera.

  • Skörd

    Druvorna har skördats för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsning och skalmaceration på rostfria ståltankar. Därefter förs vinet över på fat för malolaktisk jäsning.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 15 månader på nya franska ekfat. Efter buteljering följer ytterligare minst 11 månader på flaska innan försäljning.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    500

  • Säljstart

    2019-05-17
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Tät, mörk, blålila färg.

  • Doft

    Komplex, fruktig doft med rostad fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, viol, fikon, choklad, skogshallon, sötlakrits och vanilj.

  • Råvaror

    Carignane och .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Druvsorten carignan odlas på flera platser i vinvärlden, bland annat i Languedoc-Roussillon, Sardinien, Priorat och Kalifornien. I Spanien kallas druvan cariñena, carignano kallas den i Italien och i Kalifornien kallas den carignane. Garnacha, i Frankrike känd som grenache, är Spaniens näst mest odlade blå druvsort med drygt 82 000 hektar vinodlingar. Druvan tros härstamma från Spaniens östra delar vid Aragon eller Katalonien.

  • Producent

    Ferrer Bobet

  • Om producenten

    Ferrer Bobet grundades av Sergi Ferrer-Salat och Raül Bobet. Sina första viner under etiketten släppte de i början av 2000-talet. Bodegan ligger i de kallare delarna av Priorat, i byn Porrera. Egendomen omfattar cirka 70 hektar mark, större delen i branta sluttningar. Vingårdarna är planterade med carinyena, garnatxa negra, syrah, cabernet sauvignon, viognier och toussane. Man samarbetar även med kontrakterade odlare som har hundraåriga stockar av Carinyena och Garnatxa Negra.

  • Leverantör

    Viña Española AB

  • Odlingsområde

    Priorat ligger cirka tio mil sydväst om Barcelona i Katalonien. Vingårdarna ligger på branta klippsluttningar runt byn Porrera.

  • Skörd

    Druvorna har skördats för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsning och skalmaceration på rostfria ståltankar. Därefter förs vinet över på fat för malolaktisk jäsning.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 15 månader på nya franska ekfat. Efter buteljering följer ytterligare minst 11 månader på flaska innan försäljning.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    500