,
  • Fox CreekNr 2017

  • Shiraz , 2016
  • Australien
    , , McLaren Vale
  • 99:-
  • Flaska , 750 ml
Australien
, , McLaren Vale

Mycket fruktig, nyanserad smak med rostad fatkaraktär, inslag av plommon, svartpeppar, blåbär, choklad, kaffe och vanilj. Serveras vid cirka 18°C till grillade rätter av mörkt kött.


  • Säljstart

    2016-12-01
  • Alkoholhalt

    14,9 %

  • Färg

    Tät, mörk, blålila färg.

  • Doft

    Mycket fruktig, nyanserad doft med rostad fatkaraktär, inslag av plommon, mynta, peppar, blåbär, choklad och lakrits.

  • Råvaror

    .

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Producent

    Fox Creek Wines

  • Om Producenten

    Fox Creek startades i början av 1980-talet av Jim och Helen Watts.

  • Leverantör

    Stellan Kramer AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsningen skedde under sju till tio dagar med långsam överpumpning av musten över skalmassan.

  • Skörd

    Druvorna skördades från den 5 februari till den 2 mars.

  • Odlingsområde

    McLaren Vale ligger mellan havet och Mount Lofty, strax söder om Adelaide i South Australia. Området ligger cirka sju kilometer från havet och har ett klimat som påminner om medelhavsklimat. Vintrarna är frostfria och årsnederbörden är 600-700 mm regn som till största delen faller under vintern.

  • Jordmån

    Svart lera och sandblandad lera.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    132

Flagga Australien
Australien
Vinkartboken

Utvecklingen av Australiens moderna vinindustri tog sin början under 1950-talet, då produktionen lades om från starkvin till bordsvin. Kombinationen av gynnsamt klimat, stora odlingsarealer och nyetableringar i svalare områden, avancerad teknologi och välutbildade vinmakare har sedan dess gjort att Australien förknippats med både fruktiga och "publiktillvänliga" viner i de lägre prisklasserna och prestigeviner av högsta klass och pris.

Kvalitet före kvantitet

Under några år har den australiska vinnäringen lidit av viss växtvärk, i form av överproduktion. Men medan den behandlas, bland annat genom lägre skördeuttag, kan vi fortsätta att njuta av Australiens unika viner i gamla traditionella stilar, och upptäcka de nya viner som ständigt skapas här.

Man odlar till exempel så vitt skilda druvsorter som de gröna viognier och arneis samt de blå sangiovese och nebbiolo för att nämna några.

Trenden är att fler och fler producenter satsar mer på kvalitet än kvantitet. Australien har under lång tid legat i framkant vad gäller både framtagande och användande av modern teknik för såväl odling, skörd som framställning av vin, samt att man anpassat och implementerat klassiska tekniker från Europa, i den egna vinindustrin.

Läs mer om viner från Australien
Karta Australien