,
  • Fraser GallopNr 91116

  • Parterre Cabernet Sauvignon ,
  • Australien
    , , Margaret River
  • 215:-
  • Flaska , 750 ml
Australien
, , Margaret River

Nyanserad, något utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, ceder, korinter, mynta, körsbär, svartpeppar och kaffe. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


  • Säljstart

    2017-06-09
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, korinter, mynta, körsbär, vanlj och kaffe.

  • Råvaror

    86% , 6% petit verdot, 4% , 3% och 1% .

  • Producent

    Fraser Gallop

  • Om Producenten

    Fraser Gallop Estate ägs av Nigel och Dorothy Gallop. Egendomen ligger i sub-regionen Wilyabrup. Chefsvinmakare är Clive Otto och vinmakare är Kate Morgan.

  • Leverantör

    Handpicked Wines Sweden AB

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Lagring

    Vinet lagrades i ett och ett halvt år på franska barriquer. 40 procent av faten var nya.

  • Odlingsområde

    Margaret River ligger 20 mil söder om staden Perth, i delstaten Western Australia. Det har funnits mindre vinodlingar i området sedan 1830-talet, då de första européerna bosatte sig där. I början av 1900-talet ökade odlingarna markant, då italienska immigranter utökade odlingsarealen och vinproduktionen i området.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    286,67

Flagga Australien
Australien
Vinkartboken

Utvecklingen av Australiens moderna vinindustri tog sin början under 1950-talet, då produktionen lades om från starkvin till bordsvin. Kombinationen av gynnsamt klimat, stora odlingsarealer och nyetableringar i svalare områden, avancerad teknologi och välutbildade vinmakare har sedan dess gjort att Australien förknippats med både fruktiga och "publiktillvänliga" viner i de lägre prisklasserna och prestigeviner av högsta klass och pris.

Kvalitet före kvantitet

Under några år har den australiska vinnäringen lidit av viss växtvärk, i form av överproduktion. Men medan den behandlas, bland annat genom lägre skördeuttag, kan vi fortsätta att njuta av Australiens unika viner i gamla traditionella stilar, och upptäcka de nya viner som ständigt skapas här.

Man odlar till exempel så vitt skilda druvsorter som de gröna viognier och arneis samt de blå sangiovese och nebbiolo för att nämna några.

Trenden är att fler och fler producenter satsar mer på kvalitet än kvantitet. Australien har under lång tid legat i framkant vad gäller både framtagande och användande av modern teknik för såväl odling, skörd som framställning av vin, samt att man anpassat och implementerat klassiska tekniker från Europa, i den egna vinindustrin.

Läs mer om viner från Australien
Karta Australien