,
  • Frog's Leap Rutherford Estate Cabernet SauvignonNr 95086

  • Frog's Leap ,
  • USA
    , , , Napa County , Napa Valley
  • 530:-
  • Flaska , 750 ml
USA
, , , Napa County , Napa Valley

Komplex, balanserad smak med fatkaraktär, inslag av plommon, mörk choklad, svarta vinbär, fransk nougat, körsbär, vanilj och ceder. Serveras vid cirka 18°C till grillade rätter av mörkt kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går inte att beställa för närvarande. Öppnar åter för beställning 22/9.

Dryckerna finns i butiker som har sortimentet.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-09-15
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Komplex doft med fatkaraktär, inslag av plommon, mörk choklad, svarta vinbär, fransk nougat, vanilj och ceder.

  • Råvaror

    83% , 9% och 8% .

  • Övrigt

    Druvsorten cabernet sauvignon är historiskt förknippat med Bordeaux i Frankrike men har med framgång även odlats i Kalifornien, Sydafrika, Italien och Australien.

  • Allergener

    Innehåller: SULFITER

  • Producent

    Frog's Leap

  • Om producenten

    Frog's Leap grundades grundades av John Williams och Larry Turley. Vineriet låg då på en gammal grodfarm - därav namnet. Larry och John gick dock skilda vägar och John flyttade för att etablera vingårdar i Rutherford i Napa. Med sig tog han varumärket Frog's Leap. Egenomen omfattar idag fem olika vingårdslägen där man framförallt odlar sauvignon blanc, cabernet sauvignon och zinfandel. Odlingarna är ekologiskt certifierade och idag består årsproduktionen av cirka en halv miljon flaskor. Vinmakare är John Williams, Paula Moschetti och Rory Williams.

  • Leverantör

    Ward Wines AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Napa Valley ligger norr om San Francisco i Kalifornien. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i Rutherford. Ingen konstbevattning har använts utan druvorna är odlade enligt så kallat 'dry farming'.

  • Jordmån

    Grus, sand och lerjord.

  • Skörd

    Druvorna skördades mellan 30 augusti och 14 oktober.

  • Lagring

    Vinet har lagrats ett år och åtta månader på franska ekfat.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    706,67

  • Säljstart

    2020-09-15
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Komplex doft med fatkaraktär, inslag av plommon, mörk choklad, svarta vinbär, fransk nougat, vanilj och ceder.

  • Råvaror

    83% , 9% och 8% .

  • Övrigt

    Druvsorten cabernet sauvignon är historiskt förknippat med Bordeaux i Frankrike men har med framgång även odlats i Kalifornien, Sydafrika, Italien och Australien.

  • Allergener

    Innehåller: SULFITER

  • Producent

    Frog's Leap

  • Om producenten

    Frog's Leap grundades grundades av John Williams och Larry Turley. Vineriet låg då på en gammal grodfarm - därav namnet. Larry och John gick dock skilda vägar och John flyttade för att etablera vingårdar i Rutherford i Napa. Med sig tog han varumärket Frog's Leap. Egenomen omfattar idag fem olika vingårdslägen där man framförallt odlar sauvignon blanc, cabernet sauvignon och zinfandel. Odlingarna är ekologiskt certifierade och idag består årsproduktionen av cirka en halv miljon flaskor. Vinmakare är John Williams, Paula Moschetti och Rory Williams.

  • Leverantör

    Ward Wines AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Napa Valley ligger norr om San Francisco i Kalifornien. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i Rutherford. Ingen konstbevattning har använts utan druvorna är odlade enligt så kallat 'dry farming'.

  • Jordmån

    Grus, sand och lerjord.

  • Skörd

    Druvorna skördades mellan 30 augusti och 14 oktober.

  • Lagring

    Vinet har lagrats ett år och åtta månader på franska ekfat.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    706,67