Kika in i vår nya onlinebutik! Gå till beta.systembolaget.se

,
  • Gold DiggerNr 2847

  • Central Otago Pinot Noir ,
  • Nya Zeeland
    , Central Otago
  • 179:-
  • Flaska , 750 ml
Nya Zeeland
, Central Otago

Nyhet

Nyanserad, bärig smak med inslag av fat, jordgubbar, mineral, nougat, ingefära, körsbär och hallon. Serveras vid cirka 16°C till vegetariska rätter, till stekt fisk, till feta eller vilda fåglar, eller till inte alltför smakrika rätter av fläskkött.


Produktinformation


  • Säljstart

    2019-12-02
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av fat, jordgubbar, mineral, nougat, ingefära, körsbär och blodapelsin.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Pinot noir är en av de druvsorter som har odlats längst av människan. Forskning påvisar att den blev kultiverad för cirka 2 000 år sedan. Det är en känslig och svårodlad druva som blivit mer och mer populär de senaste decennierna. Idag odlas pinot noir med framgång i de flesta svala klimat i vinvärlden. Exempelvis i norra Kalifornien, Chile, Nya Zeeland samt i Bourgogne där den har sin hemvist.

  • Producent

    Maori Point Wines Ltd

  • Om producenten

    Maori Point grundades av John Harris, Marilyn Duxon samt Matt och Maggie Evans. Egendomen omfattar 6,5 hektar vingårdar spridda över fem olika vingårdslägen. Vinmakare är Matt och John. Ansvarig för vingården är Marilyn.

  • Leverantör

    LarCap AB

  • Odlingsområde

    Central Otago är Nya Zeelands, och ett av världens, sydligaste vinområde. Druvorna till detta vin kommer från Cromwell Basin. Vingårdarna planterades 2002, ligger på 240 meters höjd och vetter mot norr. Området har ett ökenliknande klimat med torra varma dagar och kalla nätter. Odlingarna är planterade med fem olika kloner av pinot noir från Bourgogne, Schweiz och Kalifornien.

  • Jordmån

    Morän, löss och grus.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand mellan 29 mars och 14 april. Skördeuttaget var 28,9 liter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna krossas och följt av kallmaceration i fyra till sju dagar. Därefter jäser musten i hela klasar vid 25 - 30°C. Ingen tillsatt jäst användes. Efter avslutat alkoholjäsning pressas vinet i korgpress och tappas över till ekfat.

  • Lagring

    Vinet har lagrats elva månader, tillsammans med sin jästfällning, på franska ekfat om 220 liter.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    238,67

  • Säljstart

    2019-12-02
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av fat, jordgubbar, mineral, nougat, ingefära, körsbär och blodapelsin.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Pinot noir är en av de druvsorter som har odlats längst av människan. Forskning påvisar att den blev kultiverad för cirka 2 000 år sedan. Det är en känslig och svårodlad druva som blivit mer och mer populär de senaste decennierna. Idag odlas pinot noir med framgång i de flesta svala klimat i vinvärlden. Exempelvis i norra Kalifornien, Chile, Nya Zeeland samt i Bourgogne där den har sin hemvist.

  • Producent

    Maori Point Wines Ltd

  • Om producenten

    Maori Point grundades av John Harris, Marilyn Duxon samt Matt och Maggie Evans. Egendomen omfattar 6,5 hektar vingårdar spridda över fem olika vingårdslägen. Vinmakare är Matt och John. Ansvarig för vingården är Marilyn.

  • Leverantör

    LarCap AB

  • Odlingsområde

    Central Otago är Nya Zeelands, och ett av världens, sydligaste vinområde. Druvorna till detta vin kommer från Cromwell Basin. Vingårdarna planterades 2002, ligger på 240 meters höjd och vetter mot norr. Området har ett ökenliknande klimat med torra varma dagar och kalla nätter. Odlingarna är planterade med fem olika kloner av pinot noir från Bourgogne, Schweiz och Kalifornien.

  • Jordmån

    Morän, löss och grus.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand mellan 29 mars och 14 april. Skördeuttaget var 28,9 liter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna krossas och följt av kallmaceration i fyra till sju dagar. Därefter jäser musten i hela klasar vid 25 - 30°C. Ingen tillsatt jäst användes. Efter avslutat alkoholjäsning pressas vinet i korgpress och tappas över till ekfat.

  • Lagring

    Vinet har lagrats elva månader, tillsammans med sin jästfällning, på franska ekfat om 220 liter.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    238,67