,
  • GrumelloNr 95711

  • Rocca de Piro ,
  • Italien
    , Lombardiet , Valtellina , Valtellina Superiore
  • 299:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Lombardiet , Valtellina , Valtellina Superiore

Nyanserad, kryddig smak med inslag av fat, jordgubbar, viol, kanel, körsbär, nougat, rosor och blodapelsin. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-08-03
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Röd färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig doft med inslag av fat, jordgubbar, viol, kanel, körsbär, nougat, rosor och bergamott.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Den sent mognande druvsorten nebbiolo odlas nästan uteslutande i nordvästra Italien. Huvudsakligen i Piemonte, men även i Lombardiet, där den är känd som chiavennasca, samt Valle d'Aosta, där synonymen picoutener används. Druvan har av tradition främst använts för endruvsviner, men idag har det blivit allt vanligare att blanda den med såväl inhemska som internationella sorter.

  • Producent

    Arpepe

  • Om producenten

    Arpepe, eller AR.PE.PE, har fått sitt namn efter gårdens grundare Arturo Pelizzatti Perego. 1983 köpte Arturo tillbaka 12 hektar vinodlingar som funnits i familjens ägo fram till 1973 då hans far dog och egendomen såldes. 2004 avled Arturo och varumärket drivs nu av hans barn, Isabella, Guido och Emanuele.

  • Leverantör

    Vinoliv Import AB

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Vinet har jäst på så kallade "tini"; koniska träfat.

  • Lagring

    Två år på fat av kastanj, ek och acacia samt ett år på flaska.

  • Skörd

    Manuell.

  • Odlingsområde

    Valtellina ligger nära Comosjön i norra Lombardiet, i nordvästra Italien. Valtellina Superiore fick appellationsstatus som DOCG 1998 (etablerades som DOC 1968) och är en appellation för rött vin, där den huvudsakliga druvsorten är nebbiolo. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar belägna 400-500 meter över havet. Tillägget Superiore innebär att vinet måste ha en alkoholhalt på minst 12% och lagras i minst två år, varav ett år på fat.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    398,67

  • Säljstart

    2018-08-03
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Röd färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig doft med inslag av fat, jordgubbar, viol, kanel, körsbär, nougat, rosor och bergamott.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Den sent mognande druvsorten nebbiolo odlas nästan uteslutande i nordvästra Italien. Huvudsakligen i Piemonte, men även i Lombardiet, där den är känd som chiavennasca, samt Valle d'Aosta, där synonymen picoutener används. Druvan har av tradition främst använts för endruvsviner, men idag har det blivit allt vanligare att blanda den med såväl inhemska som internationella sorter.

  • Producent

    Arpepe

  • Om producenten

    Arpepe, eller AR.PE.PE, har fått sitt namn efter gårdens grundare Arturo Pelizzatti Perego. 1983 köpte Arturo tillbaka 12 hektar vinodlingar som funnits i familjens ägo fram till 1973 då hans far dog och egendomen såldes. 2004 avled Arturo och varumärket drivs nu av hans barn, Isabella, Guido och Emanuele.

  • Leverantör

    Vinoliv Import AB

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Vinet har jäst på så kallade "tini"; koniska träfat.

  • Lagring

    Två år på fat av kastanj, ek och acacia samt ett år på flaska.

  • Skörd

    Manuell.

  • Odlingsområde

    Valtellina ligger nära Comosjön i norra Lombardiet, i nordvästra Italien. Valtellina Superiore fick appellationsstatus som DOCG 1998 (etablerades som DOC 1968) och är en appellation för rött vin, där den huvudsakliga druvsorten är nebbiolo. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar belägna 400-500 meter över havet. Tillägget Superiore innebär att vinet måste ha en alkoholhalt på minst 12% och lagras i minst två år, varav ett år på fat.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    398,67