,
  • GuidalbertoNr 90661

  • Tenuta San Guido ,
  • Italien
    , Toscana
  • 319:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Toscana

Fruktig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av plommon, salvia, fikon, kakao, svarta vinbär, kaffe och ceder. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Varan har utgått ur sortimentet

  • Säljstart

    2018-12-07
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Fruktig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av plommon, salvia, fikon, choklad, svarta vinbär och lavendel.

  • Råvaror

    60% och 40% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Druvsorten cabernet sauvignon är historiskt förknippad med Bordeaux i Frankrike där den ofta blandas med merlot och cabernet franc.

  • Producent

    Tenuta San Guido

  • Om producenten

    Ägaren till Tenuta San Guido, markisen Nicoló Incisa della Rocchetta, föddes 1936 i Rom. Han flyttade som barn med sin familj till egendomen i Bolgheri i sydvästra Toscana 1942. Tenuta San Guido omfattar inte bara vinproduktion. Gården har även boskap och andra grödor som oliver och solrosor. Uppfödning av kapplöpningshästar finns också. Ett stort landområde, som tidigare var jaktmarker, är idag ett fågelreservat med sank- och våtmarker. Första årgången av Guidalberto var 2000. Vinmakare är Giacomo Tachis.

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Odlingsområde

    Toskana ligger i centrala italien. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar som i sydligt till sydvästligt läge på 100-300 meters höjd över havet. Planteringstätheten i vingårdarna är mellan 6 250 vinstockar per hektar. Uppbindningstekniken är cordon spur.

  • Jordmån

    Kalksten, lera och sten.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna krossades och avstjälkades följt av jäsning och skalmaceration på temperaturkontrollerade rostfria ståltankar vid 30-31°C. Enbart naturligt förekommande jäststammar användes. Skalmacerationen varade 10 dagar för merlot och 12-15 dagar för cabernet sauvignon. Följt av överpumpning av skalmassan. Den malolaktiska jäsningen skedde också i ståltank.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 15 månader på franska och amerikanska ekfat. Buteljering skedde i februari 2018.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    425,33

  • Säljstart

    2018-12-07
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Fruktig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av plommon, salvia, fikon, choklad, svarta vinbär och lavendel.

  • Råvaror

    60% och 40% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Druvsorten cabernet sauvignon är historiskt förknippad med Bordeaux i Frankrike där den ofta blandas med merlot och cabernet franc.

  • Producent

    Tenuta San Guido

  • Om producenten

    Ägaren till Tenuta San Guido, markisen Nicoló Incisa della Rocchetta, föddes 1936 i Rom. Han flyttade som barn med sin familj till egendomen i Bolgheri i sydvästra Toscana 1942. Tenuta San Guido omfattar inte bara vinproduktion. Gården har även boskap och andra grödor som oliver och solrosor. Uppfödning av kapplöpningshästar finns också. Ett stort landområde, som tidigare var jaktmarker, är idag ett fågelreservat med sank- och våtmarker. Första årgången av Guidalberto var 2000. Vinmakare är Giacomo Tachis.

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Odlingsområde

    Toskana ligger i centrala italien. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar som i sydligt till sydvästligt läge på 100-300 meters höjd över havet. Planteringstätheten i vingårdarna är mellan 6 250 vinstockar per hektar. Uppbindningstekniken är cordon spur.

  • Jordmån

    Kalksten, lera och sten.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna krossades och avstjälkades följt av jäsning och skalmaceration på temperaturkontrollerade rostfria ståltankar vid 30-31°C. Enbart naturligt förekommande jäststammar användes. Skalmacerationen varade 10 dagar för merlot och 12-15 dagar för cabernet sauvignon. Följt av överpumpning av skalmassan. Den malolaktiska jäsningen skedde också i ståltank.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 15 månader på franska och amerikanska ekfat. Buteljering skedde i februari 2018.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    425,33