,
  • HeartlandNr 95897

  • Director's Cut Shiraz ,
  • Australien
    , , Fleurieu , Langhorne Creek
  • 199:-
  • Flaska , 750 ml
Australien
, , Fleurieu , Langhorne Creek

Mycket fruktig smak med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av plommon, vanilj, björnbär, kaffe, peppar, kakao, svarta vinbär och kokos. Serveras vid cirka 18°C till grillade rätter av mörkt kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-05-06
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Tät, mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Mycket fruktig doft med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av plommon, vanilj, björnbär, kaffe, choklad, mörka körsbär och kokos.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Shiraz är det australiensiska namnet på den druva som i södra Frankrike kallas syrah. Shiraz har odlats i Australien sedan 1800-talet men det var först på 1970-talet den började blir populär. Det har under en lång tid spekulerats om druvsorten syrah/shiraz ursprung, och populära teorier har pekat ut staden Shiraz i dagens Iran som dess hemvist. En annan teori är att druvan är från Mellanöstern, och att druvan via den sicilianska staden Syracusa tog sig till Frankrike, därav namnet. DNA-forskning har dock omkullkastat dessa teorier, och anger norra Rhônedalen som dess ursprung.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Heartland Wines

  • Om producenten

    Heartland grundades1999 av Grant Tilbrook, Scott Collett och Ben Glaetzer som också är vinmakare. Idag drivs firman av Ben Glaetzer och Nick Keukenmeester. Fokus ligger på druvsorterna shiraz, cabernet sauvignon, dolcetto och lagrein. Sedan 2014 drivs vineriet med hjälp av solenergi.

  • Leverantör

    Mondo Wine Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Langhorne Creek ligger i sydöstra Australien. Druvorna till detta vin kommer från äldre vingårdar i Teangi, Borrett och Pasquin.

  • Jordmån

    Sandiga lerjordar över kalksten.

  • Skörd

    Druvorna är skördade nattetid 28 mars-2 april. Skördeuttaget var 2 250 liter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna krossades och jäste i delvis öppna rostfria ståltankar. Efter ett dygns skalmaceration startades jäsningen med jäststammar från Rhônedalen. Jäsningen pågick vid 22°C i elva dagar i temperaturkontrollerade ståltankar. Överpumpning av skalmassorna skedde tre gånger om dagen.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 14 månader på franska och amerikanska ekfat, så kallade hogshead. 60 procent av faten och var nya och de återstående ett år gamla.

  • Kr/l - jämförpris

    265,33

  • Säljstart

    2020-05-06
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Tät, mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Mycket fruktig doft med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av plommon, vanilj, björnbär, kaffe, choklad, mörka körsbär och kokos.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Shiraz är det australiensiska namnet på den druva som i södra Frankrike kallas syrah. Shiraz har odlats i Australien sedan 1800-talet men det var först på 1970-talet den började blir populär. Det har under en lång tid spekulerats om druvsorten syrah/shiraz ursprung, och populära teorier har pekat ut staden Shiraz i dagens Iran som dess hemvist. En annan teori är att druvan är från Mellanöstern, och att druvan via den sicilianska staden Syracusa tog sig till Frankrike, därav namnet. DNA-forskning har dock omkullkastat dessa teorier, och anger norra Rhônedalen som dess ursprung.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Heartland Wines

  • Om producenten

    Heartland grundades1999 av Grant Tilbrook, Scott Collett och Ben Glaetzer som också är vinmakare. Idag drivs firman av Ben Glaetzer och Nick Keukenmeester. Fokus ligger på druvsorterna shiraz, cabernet sauvignon, dolcetto och lagrein. Sedan 2014 drivs vineriet med hjälp av solenergi.

  • Leverantör

    Mondo Wine Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Langhorne Creek ligger i sydöstra Australien. Druvorna till detta vin kommer från äldre vingårdar i Teangi, Borrett och Pasquin.

  • Jordmån

    Sandiga lerjordar över kalksten.

  • Skörd

    Druvorna är skördade nattetid 28 mars-2 april. Skördeuttaget var 2 250 liter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna krossades och jäste i delvis öppna rostfria ståltankar. Efter ett dygns skalmaceration startades jäsningen med jäststammar från Rhônedalen. Jäsningen pågick vid 22°C i elva dagar i temperaturkontrollerade ståltankar. Överpumpning av skalmassorna skedde tre gånger om dagen.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 14 månader på franska och amerikanska ekfat, så kallade hogshead. 60 procent av faten och var nya och de återstående ett år gamla.

  • Kr/l - jämförpris

    265,33