,
  • Heartland OneNr 2511

  • Australien
    , , Fleurieu , Langhorne Creek
  • 399:-
  • Flaska , 750 ml
Australien
, , Fleurieu , Langhorne Creek

Nyhet

Komplex, fruktig doft med rostad fatkaraktär, inslag av plommon, svarta vinbär, kakao, ceder, björnbär, hasselnötter, viol och kaffe. Serveras vid cirka 18°C till grillade rätter av mörkt kött.


Produktinformation


  • Säljstart

    2020-09-01
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Komplex, fruktig doft med rostad fatkaraktär, inslag av plommon, svarta vinbär, mörk choklad, björnbär, hasselnötter och kaffe.

  • Råvaror

    60% och 40% .

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Att blanda druvsorterna shiraz och cabernet sauvignon är vanligt i bland annat Australien och Sydafrika. Shiraz, eller syrah som druvan också kallas, har sitt ursprung i Rhônedalen i Frankrike. Cabernet Sauvignon är historiskt förknippat med Bordeaux i Frankrike men har med framgång även odlats i Kalifornien, Sydafrika, Chile och Australien.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Heartland Wines

  • Om producenten

    Heartland grundades1999 av Grant Tilbrook, Scott Collett och Ben Glaetzer som också är vinmakare. Idag drivs firman av Ben Glaetzer och Nick Keukenmeester. Fokus ligger på druvsorterna shiraz, cabernet sauvignon, dolcetto och lagrein. Sedan 2014 drivs vineriet med hjälp av solenergi. Namnet Heartland One är inspirerat av The Whos låt 'Bargain' med textraden ‘In life one and one don’t make two, one and one make one'.

  • Leverantör

    Mondo Wine Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Langhorne Creek ligger i sydöstra Australien.

  • Jordmån

    Kalkhaltig sand och lera.

  • Skörd

    Cabernet sauvignon skördades med maskin den 23 mars klockan fem på morgonen. Shiraz skördades delvis med maskin och delvis för hand 11 mars klockan fyra på morgonen. Skördeuttaget var fem ton per hektar. Genom att skörda druvorna tidigt om morgonen eller på natten är druvorna svala vilket gör att fruktsyran bevaras bättre.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna krossas följt av 24 timmars inledande skalmaceration. Därefter följer åtta dagars jäsning vid låg temperatur med hjälp av en jäststam från Rhônedalen. Skalmassorna trycktes ned manuellt tre gånger om dagen. Druvsorterna vinifierades separat.

  • Lagring

    Vinet har lagrats ett år och fyra månader på ekfat om 300 liter, så kallade hogshead. 80 procent av faten var av fransk ek och 20 procent var amerikansk ek. Den totala produktionen av årgång 2018 var 15 fat.

  • Kr/l - jämförpris

    532

  • Säljstart

    2020-09-01
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Komplex, fruktig doft med rostad fatkaraktär, inslag av plommon, svarta vinbär, mörk choklad, björnbär, hasselnötter och kaffe.

  • Råvaror

    60% och 40% .

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Att blanda druvsorterna shiraz och cabernet sauvignon är vanligt i bland annat Australien och Sydafrika. Shiraz, eller syrah som druvan också kallas, har sitt ursprung i Rhônedalen i Frankrike. Cabernet Sauvignon är historiskt förknippat med Bordeaux i Frankrike men har med framgång även odlats i Kalifornien, Sydafrika, Chile och Australien.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Heartland Wines

  • Om producenten

    Heartland grundades1999 av Grant Tilbrook, Scott Collett och Ben Glaetzer som också är vinmakare. Idag drivs firman av Ben Glaetzer och Nick Keukenmeester. Fokus ligger på druvsorterna shiraz, cabernet sauvignon, dolcetto och lagrein. Sedan 2014 drivs vineriet med hjälp av solenergi. Namnet Heartland One är inspirerat av The Whos låt 'Bargain' med textraden ‘In life one and one don’t make two, one and one make one'.

  • Leverantör

    Mondo Wine Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Langhorne Creek ligger i sydöstra Australien.

  • Jordmån

    Kalkhaltig sand och lera.

  • Skörd

    Cabernet sauvignon skördades med maskin den 23 mars klockan fem på morgonen. Shiraz skördades delvis med maskin och delvis för hand 11 mars klockan fyra på morgonen. Skördeuttaget var fem ton per hektar. Genom att skörda druvorna tidigt om morgonen eller på natten är druvorna svala vilket gör att fruktsyran bevaras bättre.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna krossas följt av 24 timmars inledande skalmaceration. Därefter följer åtta dagars jäsning vid låg temperatur med hjälp av en jäststam från Rhônedalen. Skalmassorna trycktes ned manuellt tre gånger om dagen. Druvsorterna vinifierades separat.

  • Lagring

    Vinet har lagrats ett år och fyra månader på ekfat om 300 liter, så kallade hogshead. 80 procent av faten var av fransk ek och 20 procent var amerikansk ek. Den totala produktionen av årgång 2018 var 15 fat.

  • Kr/l - jämförpris

    532