Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

,
  • Hedges Family EstateNr 93016

  • Red Mountain Red ,
  • USA
    , Washington State , Yakima Valley , Red Mountain
  • 229:-
  • Flaska , 750 ml
USA
, Washington State , Yakima Valley , Red Mountain

Nyanserad, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av korinter, svarta vinbär, ceder, mörka körsbär, svart te, peppar, kaffe och choklad. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går för närvarande inte att beställa. Det beror på begränsade beställningsmöjligheter i och med covid-19. Dryckerna finns i butiker som har sortimentet. Mer om begränsade möjligheter att beställa.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-06-30
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av korinter, tobak, svarta vinbär, ceder, mörka körsbär, peppar och choklad.

  • Råvaror

    38% , 29% , 12% , 8% , 5% , 5% petit verdot, 1% , 1% tinto cao och 1% souzao.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Hedges Family Estate

  • Om producenten

    Hedges Family Estate grundades av Tom Hedges och hans hustru Anne-Marie. Paret gifte sig år 1976 i Anne-Maries hemstad Ossey-les-Tros-Maisons i Champagne i Frankrike. Tio år senare arbetade de med att exportera vin från Washington State och Kalifornien till Taiwan, och Hedges Cellar bildades. 1989 köpte de 20 hektar mark i Red Mountain i Yakima Valley och planterade största delen av marken med franska druvsorter. År 2008 började de ställa om vingårdarna till biodynamisk odling. Företaget drivs idag av Tom och Anne-Marie tillsammans med deras barn Sarah som är vinmakare och Christophe som är verkställande direktör. Vinmakare är Sarah Hedges Goedhart.

  • Leverantör

    Terrific Wines AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Red Mountain AVA (American Viticultural Area) ligger i den amerikanska delstaten Washington. Druvorna kommer från Red Mountain AVA och vingårdarna Hedges, Bel Villa, Jolet, Les Gosses och Magdalena.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades och krossade delvis för att sedan jäsa i ståltank. Vinet pressades och fördes över till ekfat.

  • Lagring

    Vinet har lagrats ett år och nio månader på ekfat. 65 procent var franska och 35 procent amerikanska. 40 procent av faten var nya.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    305,33

  • Säljstart

    2020-06-30
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av korinter, tobak, svarta vinbär, ceder, mörka körsbär, peppar och choklad.

  • Råvaror

    38% , 29% , 12% , 8% , 5% , 5% petit verdot, 1% , 1% tinto cao och 1% souzao.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Hedges Family Estate

  • Om producenten

    Hedges Family Estate grundades av Tom Hedges och hans hustru Anne-Marie. Paret gifte sig år 1976 i Anne-Maries hemstad Ossey-les-Tros-Maisons i Champagne i Frankrike. Tio år senare arbetade de med att exportera vin från Washington State och Kalifornien till Taiwan, och Hedges Cellar bildades. 1989 köpte de 20 hektar mark i Red Mountain i Yakima Valley och planterade största delen av marken med franska druvsorter. År 2008 började de ställa om vingårdarna till biodynamisk odling. Företaget drivs idag av Tom och Anne-Marie tillsammans med deras barn Sarah som är vinmakare och Christophe som är verkställande direktör. Vinmakare är Sarah Hedges Goedhart.

  • Leverantör

    Terrific Wines AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Red Mountain AVA (American Viticultural Area) ligger i den amerikanska delstaten Washington. Druvorna kommer från Red Mountain AVA och vingårdarna Hedges, Bel Villa, Jolet, Les Gosses och Magdalena.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades och krossade delvis för att sedan jäsa i ståltank. Vinet pressades och fördes över till ekfat.

  • Lagring

    Vinet har lagrats ett år och nio månader på ekfat. 65 procent var franska och 35 procent amerikanska. 40 procent av faten var nya.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    305,33