Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

Information till besökare

Hur arbetar vi med anledning av covid-19? Om lanseringar, beställningar och hur du undviker trängsel.

Viktig information

Ska du beställa till butik, ombud eller som hemleverans inför midsommar? Var gärna ute i god tid. Läs mer om våra leveranstider.

,
  • Hermitage RougeNr 4663

  • E Guigal ,
  • Frankrike
    , Rhonedalen , Hermitage
  • 489:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, Rhonedalen , Hermitage

Komplext, smakrikt vin med fatkaraktär, inslag av björnbär, hallon, lagerblad, vitpeppar, charkuterier, viol och choklad. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-12-01
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Komplex, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av björnbär, choklad, hallon, lagerblad, vitpeppar, charkuterier, lavendel och vanilj.

  • Råvaror

    .

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Det har under en lång tid spekulerats om druvsorten syrah/shiraz ursprung, och populära teorier har pekat ut staden Shiraz i dagens Iran som dess hemvist. En annan teori är att druvan är från Mellanöstern, och att druvan via den sicilianska staden Syracusa tog sig till Frankrike, därav namnet. DNA-forskning har dock omkullkastat dessa teorier, och anger norra Rhônedalen som druvsortens ursprung.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    E Guigal

  • Om producenten

    Le Domaine Guigal ligger i Ampuis i Côte-Rôtie och grundades 1946 av Etienne Guigal. Marcel Guigal tog över efter sin far 1961. Vinmakare är Philippe Guigal, sonson till Etienne Guigal. Genom åren har familjen utökat sina ägor med fler vingårdar och egendomar i flera av Rhônedalens distrikt. Företaget producerar idag viner från Rhônedalens samtliga appellationer.

  • Leverantör

    Wine Affair Scandinavia AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Hermitage ligger i norra Rhônedalen. Druvorna till detta vin kommer från vinrankor med en snittålder på 30 år.

  • Jordmån

    Kalkhaltig ler- och slamjord, sand och grus.

  • Skörd

    Manuell. Skördeuttaget var 37 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsning och skalmaceration fyra veckor i temperaturkontrollerade tankar.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 36 månader på ekfat, varav 50 procent var nya.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    652

  • Säljstart

    2018-12-01
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Komplex, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av björnbär, choklad, hallon, lagerblad, vitpeppar, charkuterier, lavendel och vanilj.

  • Råvaror

    .

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Det har under en lång tid spekulerats om druvsorten syrah/shiraz ursprung, och populära teorier har pekat ut staden Shiraz i dagens Iran som dess hemvist. En annan teori är att druvan är från Mellanöstern, och att druvan via den sicilianska staden Syracusa tog sig till Frankrike, därav namnet. DNA-forskning har dock omkullkastat dessa teorier, och anger norra Rhônedalen som druvsortens ursprung.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    E Guigal

  • Om producenten

    Le Domaine Guigal ligger i Ampuis i Côte-Rôtie och grundades 1946 av Etienne Guigal. Marcel Guigal tog över efter sin far 1961. Vinmakare är Philippe Guigal, sonson till Etienne Guigal. Genom åren har familjen utökat sina ägor med fler vingårdar och egendomar i flera av Rhônedalens distrikt. Företaget producerar idag viner från Rhônedalens samtliga appellationer.

  • Leverantör

    Wine Affair Scandinavia AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Hermitage ligger i norra Rhônedalen. Druvorna till detta vin kommer från vinrankor med en snittålder på 30 år.

  • Jordmån

    Kalkhaltig ler- och slamjord, sand och grus.

  • Skörd

    Manuell. Skördeuttaget var 37 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsning och skalmaceration fyra veckor i temperaturkontrollerade tankar.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 36 månader på ekfat, varav 50 procent var nya.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    652