Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

,
  • Irancy Les MazelotsNr 95157

  • Frankrike
    , , Irancy
  • 289:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, , Irancy

Ekologiskt

Kryddig, nyanserad smak med inslag av fat, lingon, muskot, körsbär, sandelträ och jordgubbar. Serveras vid cirka 16°C till stekt fisk eller lätta rätter av ljust kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går för närvarande inte att beställa. Det beror på begränsade beställningsmöjligheter i och med covid-19. Dryckerna finns i butiker som har sortimentet. Mer om begränsade möjligheter att beställa.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-09-06
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Rödblå färg.

  • Doft

    Kryddig, nyanserad doft med inslag av fat, lingon, muskot, rosépeppar, körsbär och jordgubbar.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Den dominerande druvsorten i Irancy är pinot noir, men speciellt för denna appellation är att man även får använda upp till 10 procent av den lokala druvsorten césar.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Domaine Renaud

  • Om producenten

    Domaine Renaud grundades i början av första världskriget av Emile och Lucile Renaud. Emile kom till Irancy efter att ha ådragit sig en svår skada under kriget. Där han träffade Lucile och de gifte sig. De båda kom båda från vinodlande familjer och de bestämde sig för att tillsammans starta Domaine Renaud. Sedan 2005 drivs firman, i fjärde generation, av David Renaud. Sedan 2010 är producenten ekologiskt certifierad.

  • Leverantör

    Mondo Wine Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Irancy ligger i Grand Auxerrois i Bourgogne, 15 kilometer söder om Auxerre och sydväst om Chablis, på den högra sidan av floden Yonne. Appellationen gäller enbart för röda viner. Druvorna till detta vin kommer från vingårdsläget Les Mazelot som ligger 150-250 meters höjd över havet. Les Mazelots sluttning är exponerad i sydlig riktning.

  • Jordmån

    Skifferjord, med hög andel av kalksten.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand den 12 september. Skördeuttaget var 48 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Musten jäste i 15 dagar på öppna ståltankar med regelbunden nedtryckning av skalmassan. Enbart naturligt förekommande jäststammar användes.

  • Kr/l - jämförpris

    385,33

  • Säljstart

    2019-09-06
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Rödblå färg.

  • Doft

    Kryddig, nyanserad doft med inslag av fat, lingon, muskot, rosépeppar, körsbär och jordgubbar.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Den dominerande druvsorten i Irancy är pinot noir, men speciellt för denna appellation är att man även får använda upp till 10 procent av den lokala druvsorten césar.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Domaine Renaud

  • Om producenten

    Domaine Renaud grundades i början av första världskriget av Emile och Lucile Renaud. Emile kom till Irancy efter att ha ådragit sig en svår skada under kriget. Där han träffade Lucile och de gifte sig. De båda kom båda från vinodlande familjer och de bestämde sig för att tillsammans starta Domaine Renaud. Sedan 2005 drivs firman, i fjärde generation, av David Renaud. Sedan 2010 är producenten ekologiskt certifierad.

  • Leverantör

    Mondo Wine Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Irancy ligger i Grand Auxerrois i Bourgogne, 15 kilometer söder om Auxerre och sydväst om Chablis, på den högra sidan av floden Yonne. Appellationen gäller enbart för röda viner. Druvorna till detta vin kommer från vingårdsläget Les Mazelot som ligger 150-250 meters höjd över havet. Les Mazelots sluttning är exponerad i sydlig riktning.

  • Jordmån

    Skifferjord, med hög andel av kalksten.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand den 12 september. Skördeuttaget var 48 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Musten jäste i 15 dagar på öppna ståltankar med regelbunden nedtryckning av skalmassan. Enbart naturligt förekommande jäststammar användes.

  • Kr/l - jämförpris

    385,33