,
  • Jacob's CreekNr 6419

  • Grenache Shiraz , 2016
  • Australien
  • 69:-
  • Flaska , 750 ml
Australien

Fruktig smak med inslag av björnbär, skoshallon, peppar och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av fläsk- och lammkött.


  • Lättare glasflaska

  • Säljstart

    2004-07-05
  • Alkoholhalt

    14,3 %

  • Färg

    Blåröd färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av björnbär, skogshallon och vanilj.

  • Råvaror

    och .

  • Sockerhalt

    5 g/l

  • Producent

    Orlando

  • Leverantör

    Pernod Ricard Sweden AB

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    92

Flagga Australien
Australien
Vinkartboken

Utvecklingen av Australiens moderna vinindustri tog sin början under 1950-talet, då produktionen lades om från starkvin till bordsvin. Kombinationen av gynnsamt klimat, stora odlingsarealer och nyetableringar i svalare områden, avancerad teknologi och välutbildade vinmakare har sedan dess gjort att Australien förknippats med både fruktiga och "publiktillvänliga" viner i de lägre prisklasserna och prestigeviner av högsta klass och pris.

Kvalitet före kvantitet

Under några år har den australiska vinnäringen lidit av viss växtvärk, i form av överproduktion. Men medan den behandlas, bland annat genom lägre skördeuttag, kan vi fortsätta att njuta av Australiens unika viner i gamla traditionella stilar, och upptäcka de nya viner som ständigt skapas här.

Man odlar till exempel så vitt skilda druvsorter som de gröna viognier och arneis samt de blå sangiovese och nebbiolo för att nämna några.

Trenden är att fler och fler producenter satsar mer på kvalitet än kvantitet. Australien har under lång tid legat i framkant vad gäller både framtagande och användande av modern teknik för såväl odling, skörd som framställning av vin, samt att man anpassat och implementerat klassiska tekniker från Europa, i den egna vinindustrin.

Läs mer om viner från Australien
Karta Australien