,
  • Joven Heredad De BerganzoNr 2113

  • Spanien
    , Rioja
  • 99:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien
, Rioja

Nyhet

Ungdomlig, fruktig, något kryddig smak med inslag av mörka körsbär, hallon, viol, blåbär och färska örter. Serveras vid cirka 16°C till rätter av ljust kött eller till vegetariska rätter.


Produktinformation

  • Lättare glasflaska

  • Säljstart

    2020-09-01
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, blålila färg.

  • Doft

    Ungdomlig, fruktig doft med inslag av mörka körsbär, hallon, viol och färska örter.

  • Råvaror

    90% och 10% viura.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Druvsorten tempranillo kommer ursprungligen från Spanien, mest troligt från Rioja. Namnet kommer från det spanska ordet temprano, som betyder 'tidig', och hänvisar till att druvsorten mognar tidigt

  • Allergener

    Innehåller: sulfiter

  • Producent

    Herederos Bello Berganzo, S.C.

  • Om producenten

    Herederos Bello Berganzo grundades av Marino Bello och hans fru Isabel Berganzo. Idag drivs företaget av deras tre söner Angel, Juan Carlos och Jose Antonio. Vineriet är ett så kallad calado - vilket betyder att det ligger under jord - som dateras till 1200-talet. Fokus ligger på druvsorten tempranillo men man odlar även graciano och garnacha samt de gröna druvsorterna viura, malvasía och verdejo.

  • Leverantör

    People Wine AB

  • Odlingsområde

    Rioja ligger i norra Spanien mitt emellan bergskedjorna Sierra de Cantabria och Sierra de la Demanda. Bergen skyddar regionen från både de kalla Atlantvindarna och de heta vindarna från Medelhavet. Rioja är uppdelat i tre underregioner; Rioja Alavesa, Rioja Alta och Rioja Oriental (tidigare kallat Rioja Baja). Druvorna till detta vin kommer från vingårdar som ligger mellan bergskedjan Sierra Cantabria och floden Ebro. Vinstockarna är 50 år gamla.

  • Jordmån

    Kalkhaltig lera.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand i oktober. Skördeuttaget är 6 565 kilo per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna jäste som hela druvklasar, så kallad kolsyrejäsning - eller maceration carbonique. Macération carbonique innebär att hela druvor läggs i en tank. De understa druvorna krossas av tyngden så att juicen frigörs, kommer i kontakt med jästcellerna, och en jäsning startar. Koldioxid bildas och tränger undan syret i tanken varpå en intracellulär jäsning startar. Resultatet blir ett vin där frukt- och/eller bäraromer står i centrum.

  • Kr/l - jämförpris

    132

  • Säljstart

    2020-09-01
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, blålila färg.

  • Doft

    Ungdomlig, fruktig doft med inslag av mörka körsbär, hallon, viol och färska örter.

  • Råvaror

    90% och 10% viura.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Druvsorten tempranillo kommer ursprungligen från Spanien, mest troligt från Rioja. Namnet kommer från det spanska ordet temprano, som betyder 'tidig', och hänvisar till att druvsorten mognar tidigt

  • Allergener

    Innehåller: sulfiter

  • Producent

    Herederos Bello Berganzo, S.C.

  • Om producenten

    Herederos Bello Berganzo grundades av Marino Bello och hans fru Isabel Berganzo. Idag drivs företaget av deras tre söner Angel, Juan Carlos och Jose Antonio. Vineriet är ett så kallad calado - vilket betyder att det ligger under jord - som dateras till 1200-talet. Fokus ligger på druvsorten tempranillo men man odlar även graciano och garnacha samt de gröna druvsorterna viura, malvasía och verdejo.

  • Leverantör

    People Wine AB

  • Odlingsområde

    Rioja ligger i norra Spanien mitt emellan bergskedjorna Sierra de Cantabria och Sierra de la Demanda. Bergen skyddar regionen från både de kalla Atlantvindarna och de heta vindarna från Medelhavet. Rioja är uppdelat i tre underregioner; Rioja Alavesa, Rioja Alta och Rioja Oriental (tidigare kallat Rioja Baja). Druvorna till detta vin kommer från vingårdar som ligger mellan bergskedjan Sierra Cantabria och floden Ebro. Vinstockarna är 50 år gamla.

  • Jordmån

    Kalkhaltig lera.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand i oktober. Skördeuttaget är 6 565 kilo per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna jäste som hela druvklasar, så kallad kolsyrejäsning - eller maceration carbonique. Macération carbonique innebär att hela druvor läggs i en tank. De understa druvorna krossas av tyngden så att juicen frigörs, kommer i kontakt med jästcellerna, och en jäsning startar. Koldioxid bildas och tränger undan syret i tanken varpå en intracellulär jäsning startar. Resultatet blir ett vin där frukt- och/eller bäraromer står i centrum.

  • Kr/l - jämförpris

    132