Se våra nyheter 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

,
  • KékfrankosNr 92033

  • Peter Wetzer , 2017
  • Ungern
    , North Transdanubia , Sopron
  • 189:-
  • Flaska , 750 ml
Ungern
, North Transdanubia , Sopron

Nyanserad, fruktig smak med inslag av fat, svarta vinbär, mörka körsbär, färska örter, peppar och viol. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-10-18
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av fat, svarta vinbär, körsbär, färska örter, peppar, rosor och timjan.

  • Råvaror

    Kékfrankos.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    Peter Wetzer

  • Om producenten

    Péter Wetzers vingårdar ligger på den Ungerska sidan kring staden Sopron, samt på den utslocknade vulkanen Ság. Péter arbetar utifrån principen att vinrankorna och jordmånen ska få samverka ostört i symbios, med minsta möjliga påverkan av människan.

  • Leverantör

    Wine Waves

  • Odlingsområde

    Sopron är belägen i nordvästra Ungern nära den österrikiska gränsen. Regionens mikroklimat är betydligt svalare än övriga Ungern, vilket medför att druvorna brukar skördas ungefär tre veckor senare än i övriga landet. Ett svalare klimat och en längre mognadsperiod ger druvor av högre kvalitet.

  • Jordmån

    Skiffer och lera.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna pressades som hela klasar i en gammal vinpress. Musten jäste sedan med druvans naturligt förekommande jäst i tre veckor i öppna plastkar.

  • Lagring

    Vinet lagrades med sin jästfällning i ett år på gamla ungerska ekfat. Vinet buteljerades utan filtrering.

  • Kr/l - jämförpris

    252

  • Säljstart

    2019-10-18
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av fat, svarta vinbär, körsbär, färska örter, peppar, rosor och timjan.

  • Råvaror

    Kékfrankos.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    Peter Wetzer

  • Om producenten

    Péter Wetzers vingårdar ligger på den Ungerska sidan kring staden Sopron, samt på den utslocknade vulkanen Ság. Péter arbetar utifrån principen att vinrankorna och jordmånen ska få samverka ostört i symbios, med minsta möjliga påverkan av människan.

  • Leverantör

    Wine Waves

  • Odlingsområde

    Sopron är belägen i nordvästra Ungern nära den österrikiska gränsen. Regionens mikroklimat är betydligt svalare än övriga Ungern, vilket medför att druvorna brukar skördas ungefär tre veckor senare än i övriga landet. Ett svalare klimat och en längre mognadsperiod ger druvor av högre kvalitet.

  • Jordmån

    Skiffer och lera.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna pressades som hela klasar i en gammal vinpress. Musten jäste sedan med druvans naturligt förekommande jäst i tre veckor i öppna plastkar.

  • Lagring

    Vinet lagrades med sin jästfällning i ett år på gamla ungerska ekfat. Vinet buteljerades utan filtrering.

  • Kr/l - jämförpris

    252