,
  • Kerschbaum BlaufränkischNr 2380

  • Österrike
    , Burgenland
  • 133:-
  • Flaska , 750 ml
Österrike
, Burgenland

Nyanserad, kryddig smak med inslag av fat, björnbär, lagerblad, mörka körsbär, peppar, blåbär och lakrits. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- och nötkött.


Produktinformation

  • Lättare glasflaska

  • Säljstart

    2020-06-01
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig doft med inslag av fat, björnbär, lagerblad, mörka körsbär, peppar och blåbär.

  • Råvaror

    Blaufränkisch.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Den blå druvan blaufränkisch kallas i Ungern för kékfrankos och i Tyskland för lemberger.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Weingut Kerschbaum

  • Om producenten

    Weingut Kerschbaum grundades 1989. EGendomen omfattar cirka 40 hektar vingårdar, varav 28 hektar är planterade med blaufränkisch. Vingården är belägen i den österrikiska kommunen Horitschon i vindistriktet Mittelburgenland DAC, två kilometer från ungerska gränsen.

  • Leverantör

    VinoNovo AB

  • Odlingsområde

    Regionen Burgenland ligger i landets östra del, nära gränsen till Ungern. Den består av fyra deldistrikt: Neusiedlersee, Neusiedlersee-Hügelland, Mittelburgenland och Südburgenland.

  • Jordmån

    Lera och lössjord.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand 2 oktober. Skördeuttaget var 6 000 kilo per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna sorteras manuellt, avstjälkas och krossas. Därefter följer 14 dagars jäsning och skalmaceration. Vinet pressas och den malolaktiska jäsningen sker i ståltank.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 14 månader på ekfat.

  • Kr/l - jämförpris

    177,33

  • Säljstart

    2020-06-01
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig doft med inslag av fat, björnbär, lagerblad, mörka körsbär, peppar och blåbär.

  • Råvaror

    Blaufränkisch.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Den blå druvan blaufränkisch kallas i Ungern för kékfrankos och i Tyskland för lemberger.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Weingut Kerschbaum

  • Om producenten

    Weingut Kerschbaum grundades 1989. EGendomen omfattar cirka 40 hektar vingårdar, varav 28 hektar är planterade med blaufränkisch. Vingården är belägen i den österrikiska kommunen Horitschon i vindistriktet Mittelburgenland DAC, två kilometer från ungerska gränsen.

  • Leverantör

    VinoNovo AB

  • Odlingsområde

    Regionen Burgenland ligger i landets östra del, nära gränsen till Ungern. Den består av fyra deldistrikt: Neusiedlersee, Neusiedlersee-Hügelland, Mittelburgenland och Südburgenland.

  • Jordmån

    Lera och lössjord.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand 2 oktober. Skördeuttaget var 6 000 kilo per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna sorteras manuellt, avstjälkas och krossas. Därefter följer 14 dagars jäsning och skalmaceration. Vinet pressas och den malolaktiska jäsningen sker i ståltank.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 14 månader på ekfat.

  • Kr/l - jämförpris

    177,33