,
  • La MagìaNr 95794

  • Brunello di Montalcino ,
  • Italien
    , Toscana , Brunello di Montalcino
  • 349:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Toscana , Brunello di Montalcino

Ekologiskt

Nyanserad, kryddig, något utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, tobak, plommon, kanel, salvia och kakao. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-08-17
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig, något utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, tobak, plommon, kanel, salvia, choklad och torkade tranbär.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Sangiovese är den viktigaste druvan i Italien och odlas på cirka 71 000 hektar. Druvans namn är hämtat från latin, sangius jovis - Jupiters blod. Det finns många olika så kallade kloner av denna druvsort. Den klon som växer i Montalcino kallas brunello, alltså samma som namnet för vinet.

  • Producent

    Azienda Agricola La Màgia

  • Om producenten

    Azienda Agricola La Màgia startade 1974 då Harald Schwartz flyttade från norra Italien till Montalcino i Toscana och planterade 15 hektar med druvsorten sangiovese. Sedan 2011 drivs företaget av hans son Fabian som ställt om till ekologisk produktion.

  • Leverantör

    Amazing Wines Hedberg & Wising AB

  • Odlingsområde

    Brunello di Montalcino ligger i Toscana, drygt sex mil söder om Siena. Druvorna till detta vin kommer från producentens vingård lokaliserad på cirka 400-500 meter över havet och med en syd-ostlig exponering. Vinstockarna är 39 år gamla.

  • Jordmån

    Kalkrik lerjord under ett topplager av sten och sand.

  • Skörd

    Skörden skedde första veckan i oktober.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Vinet har jäst i ståltankar samt större ekliggare. Jäsning och skalmaceration pågick i 30 dagar.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 36 månader på ekfat om 500 liter och sedan ytterligare sex månader på flaska.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    465,33

  • Säljstart

    2018-08-17
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig, något utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, tobak, plommon, kanel, salvia, choklad och torkade tranbär.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Sangiovese är den viktigaste druvan i Italien och odlas på cirka 71 000 hektar. Druvans namn är hämtat från latin, sangius jovis - Jupiters blod. Det finns många olika så kallade kloner av denna druvsort. Den klon som växer i Montalcino kallas brunello, alltså samma som namnet för vinet.

  • Producent

    Azienda Agricola La Màgia

  • Om producenten

    Azienda Agricola La Màgia startade 1974 då Harald Schwartz flyttade från norra Italien till Montalcino i Toscana och planterade 15 hektar med druvsorten sangiovese. Sedan 2011 drivs företaget av hans son Fabian som ställt om till ekologisk produktion.

  • Leverantör

    Amazing Wines Hedberg & Wising AB

  • Odlingsområde

    Brunello di Montalcino ligger i Toscana, drygt sex mil söder om Siena. Druvorna till detta vin kommer från producentens vingård lokaliserad på cirka 400-500 meter över havet och med en syd-ostlig exponering. Vinstockarna är 39 år gamla.

  • Jordmån

    Kalkrik lerjord under ett topplager av sten och sand.

  • Skörd

    Skörden skedde första veckan i oktober.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Vinet har jäst i ståltankar samt större ekliggare. Jäsning och skalmaceration pågick i 30 dagar.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 36 månader på ekfat om 500 liter och sedan ytterligare sex månader på flaska.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    465,33