,
  • Le DifeseNr 90102

  • Tenuta San Guido ,
  • Italien
    , Toscana
  • 179:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Toscana

Nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, mörk choklad, örter, tranbär, ceder och pomerans. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-12-07
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av körsbär, svarta vinbär, vanilj, örter och pomerans.

  • Råvaror

    70% och 30% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Druvsorten cabernet sauvignon är historiskt förknippad med Bordeaux i Frankrike där den ofta blandas med merlot och cabernet franc. Sangiovese är den viktigaste druvan i Italien och odlas på cirka 71 000 hektar. Druvans namn är hämtat från latin, sangius jovis - Jupiters blod.

  • Producent

    Tenuta San Guido

  • Om producenten

    Ägaren till Tenuta San Guido, markisen Nicoló Incisa della Rocchetta, föddes 1936 i Rom. Han flyttade som barn med sin familj till egendomen i Bolgheri i sydvästra Toscana 1942. Tenuta San Guido omfattar inte bara vinproduktion. Gården har även boskap och andra grödor som oliver och solrosor. Uppfödning av kapplöpningshästar finns också. Ett stort landområde, som tidigare var jaktmarker, är idag ett fågelreservat med sank- och våtmarker. Första årgången av Le Difese var 2002. Vinmakare är Giacomo Tachis.

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Odlingsområde

    Toscana ligger i mellersta Italien. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar som i sydligt till sydvästligt läge på 100-400 meters höjd över havet. Planteringstätheten i vingårdarna är mellan 5 500-6 250 vinstockar per hektar. Uppbindningstekniken är cordon spur.

  • Jordmån

    Kalksten, lera och sten.

  • Skörd

    Druvorna skördades manuellt. Cabernet sauvignon skördades i början av september och sangiovese skördades i slutet av månaden.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvsorterna vinifierades separat. Druvorna krossades och avsjälkade följt av jäsning i temperaturkontrollerade ståltankar vid 29-30°C. Enbart naturligt förekommande jäststammar användes. Musten från cabernet sauvignon jäste och macererade 13-15 dagar medan sangiovese vinifierades under 14-18 dagar. Den malolaktiska jäsningen skedde från slutet av oktober till slutet av november.

  • Lagring

    Vinet har lagrats tio månader på franska ekfat.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    238,67

  • Säljstart

    2018-12-07
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av körsbär, svarta vinbär, vanilj, örter och pomerans.

  • Råvaror

    70% och 30% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Druvsorten cabernet sauvignon är historiskt förknippad med Bordeaux i Frankrike där den ofta blandas med merlot och cabernet franc. Sangiovese är den viktigaste druvan i Italien och odlas på cirka 71 000 hektar. Druvans namn är hämtat från latin, sangius jovis - Jupiters blod.

  • Producent

    Tenuta San Guido

  • Om producenten

    Ägaren till Tenuta San Guido, markisen Nicoló Incisa della Rocchetta, föddes 1936 i Rom. Han flyttade som barn med sin familj till egendomen i Bolgheri i sydvästra Toscana 1942. Tenuta San Guido omfattar inte bara vinproduktion. Gården har även boskap och andra grödor som oliver och solrosor. Uppfödning av kapplöpningshästar finns också. Ett stort landområde, som tidigare var jaktmarker, är idag ett fågelreservat med sank- och våtmarker. Första årgången av Le Difese var 2002. Vinmakare är Giacomo Tachis.

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Odlingsområde

    Toscana ligger i mellersta Italien. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar som i sydligt till sydvästligt läge på 100-400 meters höjd över havet. Planteringstätheten i vingårdarna är mellan 5 500-6 250 vinstockar per hektar. Uppbindningstekniken är cordon spur.

  • Jordmån

    Kalksten, lera och sten.

  • Skörd

    Druvorna skördades manuellt. Cabernet sauvignon skördades i början av september och sangiovese skördades i slutet av månaden.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvsorterna vinifierades separat. Druvorna krossades och avsjälkade följt av jäsning i temperaturkontrollerade ståltankar vid 29-30°C. Enbart naturligt förekommande jäststammar användes. Musten från cabernet sauvignon jäste och macererade 13-15 dagar medan sangiovese vinifierades under 14-18 dagar. Den malolaktiska jäsningen skedde från slutet av oktober till slutet av november.

  • Lagring

    Vinet har lagrats tio månader på franska ekfat.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    238,67