,
  • Les Champauvins Domaine Grand VeneurNr 2321

  • Alain Jaume ,
  • Frankrike
    , Rhonedalen , Côtes du Rhône
  • 149:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, Rhonedalen , Côtes du Rhône

Ekologiskt

Nyanserad, balanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av skogshallon, plommon, lakrits, lavendel, mörk choklad, svartpeppar och örter. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-06-09
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av skogshallon, plommon, lakrits, lavendel, mörk choklad och örter.

  • Råvaror

    70% , 20% och 10% .

  • Allergener

    Innehåller: sulfiter

  • Producent

    Alain Jaume

  • Om producenten

    Familjen Jaume har gjort vin sedan 1826. Familjens egendom heter Domaine Grand Veneur och är belägen vid Rhône, söder om Orange. Verksamheten drivs idag av Alain Jaume och sönerna Christophe och Sébastien. Egendomen omfattar drygt 80 hektar vinodlingar, fördelat på olika appellationer i södra Rhône, bland annat i Lirac och i Châteauneuf-du-Pape. Odlingen sker enligt ekologiska principer och är certifierad sedan 2012.

  • Leverantör

    Hermansson & Co AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Ursprungsbeteckningen Côtes du Rhône omfattar mer är 40 000 hektar vinodlingar i södra Rhônedalen. Druvorna till detta vin kommer från en 34 hektar stor vingård som är belägen endast tre meter från appellationen Châteauneuf du Pape. En smal avgränsning av sten skiljer de båda appellationerna åt, en gränsdragning som beslutades 1936.

  • Jordmån

    Röd lera med ett överliggande lager bestående av stenar av kvarts. Stenarna drar åt sig värme under dagen och avger värme till jorden runt vinstockarna under natten.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades och krossades. De olika druvsorterna vinifierades separat. Jäsning och skalmaceration på ståltankar i 18 dagar vid en temperatur av 28°C, med regelbunden nedtryckning av skalmassan, så kallad pigeage.

  • Lagring

    Vinet gjort på grenache vilade efter avslutad jäsning på betongkar. Vinerna gjort på syrah och mourvèdre vilade på fyra år gamla ekfat. Därefter blandades och buteljerades vinet.

  • Kr/l - jämförpris

    198,67

  • Säljstart

    2020-06-09
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av skogshallon, plommon, lakrits, lavendel, mörk choklad och örter.

  • Råvaror

    70% , 20% och 10% .

  • Allergener

    Innehåller: sulfiter

  • Producent

    Alain Jaume

  • Om producenten

    Familjen Jaume har gjort vin sedan 1826. Familjens egendom heter Domaine Grand Veneur och är belägen vid Rhône, söder om Orange. Verksamheten drivs idag av Alain Jaume och sönerna Christophe och Sébastien. Egendomen omfattar drygt 80 hektar vinodlingar, fördelat på olika appellationer i södra Rhône, bland annat i Lirac och i Châteauneuf-du-Pape. Odlingen sker enligt ekologiska principer och är certifierad sedan 2012.

  • Leverantör

    Hermansson & Co AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Ursprungsbeteckningen Côtes du Rhône omfattar mer är 40 000 hektar vinodlingar i södra Rhônedalen. Druvorna till detta vin kommer från en 34 hektar stor vingård som är belägen endast tre meter från appellationen Châteauneuf du Pape. En smal avgränsning av sten skiljer de båda appellationerna åt, en gränsdragning som beslutades 1936.

  • Jordmån

    Röd lera med ett överliggande lager bestående av stenar av kvarts. Stenarna drar åt sig värme under dagen och avger värme till jorden runt vinstockarna under natten.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades och krossades. De olika druvsorterna vinifierades separat. Jäsning och skalmaceration på ståltankar i 18 dagar vid en temperatur av 28°C, med regelbunden nedtryckning av skalmassan, så kallad pigeage.

  • Lagring

    Vinet gjort på grenache vilade efter avslutad jäsning på betongkar. Vinerna gjort på syrah och mourvèdre vilade på fyra år gamla ekfat. Därefter blandades och buteljerades vinet.

  • Kr/l - jämförpris

    198,67