,
  • Lion’s Roar of the BarossaNr 2567

  • Cabernet Sauvignon ,
  • Australien
    , , Adelaide , Barossa
  • 75:-
  • Flaska , 375 ml
Australien
, , Adelaide , Barossa

Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, örter, mörka körsbär, choklad, plommon, lakrits, vanilj och skogshallon. Serveras vid 16-18°C till smakrika, gärna grillade rätter av lamm- och nötkött.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-12-02
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Tät, mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Mycket fruktig doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, örter, mörka körsbär, choklad, plommon och skogshallon.

  • Råvaror

    .

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Druvsorten cabernet sauvignon är historiskt förknippat med Bordeaux i Frankrike men har med framgång även odlats i Kalifornien, Sydafrika, Italien och Australien.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Dandelion Vineyards

  • Om producenten

    Dandelion Vineyards etablerades 2009 av familjen Brooks. Vinmakare är Elena Brooks.

  • Leverantör

    Tryffelsvinet AB

  • Odlingsområde

    Barossa Valley ligger fem mil nordost om Adelaide i delstaten South Australia. Druvorna till detta vin kommer från en vingård om 16 hektar som är planterad med 30 procent cabernet sauvignon, 30 procent shiraz och 20 procent grenache. Planteringstätheten är 4 000 stockar per hektar.

  • Jordmån

    Röd och grå lera samt kalk och sand.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand den tredje veckan i mars. Skördeuttaget var 4,5 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Musten jäste under tio dagar i stora öppna rostfria ståltankar.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 16 månader i franska ekfat om 300 liter, så kallade hogsheads. 20 procent av faten var nya.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    200

  • Säljstart

    2019-12-02
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Tät, mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Mycket fruktig doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, örter, mörka körsbär, choklad, plommon och skogshallon.

  • Råvaror

    .

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Druvsorten cabernet sauvignon är historiskt förknippat med Bordeaux i Frankrike men har med framgång även odlats i Kalifornien, Sydafrika, Italien och Australien.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Dandelion Vineyards

  • Om producenten

    Dandelion Vineyards etablerades 2009 av familjen Brooks. Vinmakare är Elena Brooks.

  • Leverantör

    Tryffelsvinet AB

  • Odlingsområde

    Barossa Valley ligger fem mil nordost om Adelaide i delstaten South Australia. Druvorna till detta vin kommer från en vingård om 16 hektar som är planterad med 30 procent cabernet sauvignon, 30 procent shiraz och 20 procent grenache. Planteringstätheten är 4 000 stockar per hektar.

  • Jordmån

    Röd och grå lera samt kalk och sand.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand den tredje veckan i mars. Skördeuttaget var 4,5 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Musten jäste under tio dagar i stora öppna rostfria ståltankar.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 16 månader i franska ekfat om 300 liter, så kallade hogsheads. 20 procent av faten var nya.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    200


Förpackningar