,
  • Littorai Les LarmesNr 92996

  • Pinot Noir ,
  • USA
    , , , Mendocino County , Anderson Valley
  • 589:-
  • Flaska , 750 ml
USA
, , , Mendocino County , Anderson Valley

Komplex, bärig, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av skogshallon, mogna jordgubbar, sandelträ, nougat, lingon, blodgrapefrukt och viol. Serveras vid cirka 16°C till rätter av stekt fisk eller till rätter av ljust kött, gärna kallskuret.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-09-22
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Blåröd färg.

  • Doft

    Komplex, bärig, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av skogshallon, mogna jordgubbar, sandelträ, nougat och viol.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    AVA är en förkortning för American Viticultural Area. De är avgränsade vinområden vars enda krav är att 85% av vinet kommer från det angivna området. Systemet infördes 1983 och administreras av BATF (Bureau of Alcohol, Tobacco and Firearms).

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Littorai

  • Om producenten

    Familjeföretaget Littorai Wines drivs av Ted och Heidi Lemon. Vinhuset grundades 1993 och produktionen består av vingårdsbetecknad pinot noir och chardonnay från Sonoma och Mendocino. Druvorna kommer dels från egna vingårdar men man köper även in druvor från kontrakterade odlare. Allt vatten som används i vineriet återvinns och man använder inga kemiska bekämpningsmedel eller konstgötsel. Namnet Littorai kommer från littor” som är det latinska ordet för kust och ”ai” som är en grekisk pluralform och syftar på kusterna där druvorna växer.

  • Leverantör

    Johan Lidby Vinhandel AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Anderson Valley ligger i Mendocino County, norr om San Francisco i Kalifornien. Druvorna till detta vin kommer från olika vingårdslägen, bland annat Savoy, Cerise, One Acre, Roman och Wendling Vineyard. Vingårdarna är planterade från 1991 till 2010.

  • Jordmån

    I de olika vingårdarna återfinns bland annat sandsten, skiffer och lerjord.

  • Skörd

    Druvorna skördades nattetid mellan 12 september och 13 oktober.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna pressas och musten jäser därefter i 18 dagar i öppna tankar. Ingen tillsatt jäst användes.

  • Lagring

    Vinet har lagrats tio månader på franska ekfat om 225 liter, varav 15 procent är nya.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    785,33

  • Säljstart

    2020-09-22
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Blåröd färg.

  • Doft

    Komplex, bärig, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av skogshallon, mogna jordgubbar, sandelträ, nougat och viol.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    AVA är en förkortning för American Viticultural Area. De är avgränsade vinområden vars enda krav är att 85% av vinet kommer från det angivna området. Systemet infördes 1983 och administreras av BATF (Bureau of Alcohol, Tobacco and Firearms).

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Littorai

  • Om producenten

    Familjeföretaget Littorai Wines drivs av Ted och Heidi Lemon. Vinhuset grundades 1993 och produktionen består av vingårdsbetecknad pinot noir och chardonnay från Sonoma och Mendocino. Druvorna kommer dels från egna vingårdar men man köper även in druvor från kontrakterade odlare. Allt vatten som används i vineriet återvinns och man använder inga kemiska bekämpningsmedel eller konstgötsel. Namnet Littorai kommer från littor” som är det latinska ordet för kust och ”ai” som är en grekisk pluralform och syftar på kusterna där druvorna växer.

  • Leverantör

    Johan Lidby Vinhandel AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Anderson Valley ligger i Mendocino County, norr om San Francisco i Kalifornien. Druvorna till detta vin kommer från olika vingårdslägen, bland annat Savoy, Cerise, One Acre, Roman och Wendling Vineyard. Vingårdarna är planterade från 1991 till 2010.

  • Jordmån

    I de olika vingårdarna återfinns bland annat sandsten, skiffer och lerjord.

  • Skörd

    Druvorna skördades nattetid mellan 12 september och 13 oktober.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna pressas och musten jäser därefter i 18 dagar i öppna tankar. Ingen tillsatt jäst användes.

  • Lagring

    Vinet har lagrats tio månader på franska ekfat om 225 liter, varav 15 procent är nya.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    785,33