Hemleverans gör du enklast på beta.systembolaget.se. Välj Handla online under Vad vill du göra idag? Så gör du en hemleverans?

,
  • Logan WeemalaNr 92856

  • Pinot Noir ,
  • Australien
    , New South Wales , Central Ranges , Orange
  • 145:-
  • Flaska , 750 ml
Australien
, New South Wales , Central Ranges , Orange

Nyanserad kryddig smak med inslag av fat, jordgubbar, sandelträ, körsbär, kardemumma, ingefära och tranbär. Serveras vid cirka 16°C till rätter av ljust kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går för närvarande inte att beställa. Det beror på lägre leveranskapacitet i och med situationen med Covid-19. Dryckerna finns i butiker som har sortimentet. Mer om begränsade möjligheter att beställa.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-02-14
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Röd färg.

  • Doft

    Nyanserad, bärig, kryddig doft med inslag av fat, jordgubbar, sandelträ, hallon, bergamott och tranbär.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Pinot noir är en känslig och svårodlad druva. Druvsorten har blivit mer och mer populär de senaste decennierna och odlas nu med framgång i de flesta svala klimat i vinvärlden, exempelvis i norra Kalifornien, Nya Zealand och Chile. De historiskt mest kända vinerna av denna druvsort kommer från Bourgogne i Frankrike.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Logan Wines

  • Om producenten

    Peter Logan grundade Logan Wines tillsammans med sin far Mal, 1997. Idag driver Peter, som också är vinmakare, firman tillsammans med sin fru Hannah. Egendomen omfattar 102 hektar som ligger i distrikten Orange och Mudgee. Vingårdarna ligger på 600-1 000 meters höjd över havet.

  • Leverantör

    Johan Lidby Vinhandel AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Orange ligger nordväst om staden Sydney, i delstaten New South Wales. Druvorna till detta vin kommer från vingården Weemala belägen 950 meter över havet. Vinstockarna är 22 år gamla.

  • Jordmån

    Vulkanjord.

  • Skörd

    Druvorna skördade mellan 29 februari och 22 mars.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Delar av druvmusten jäser i små öppna jäskar med nedtryckning av skalmassan två gånger dagligen. Resten av druvmusten jäser i större roterande jäskar. Cirka 20 procent av druvorna jäser i hela klasar och 5 procent genomgår kolsyrejäsning, eller macération carbonique. 20 procent av vinet genomgår sedan malolaktisk jäsning på ekfat om 500 liter.

  • Lagring

    20 procent av vinet har lagrats en tid på franska ekfat om 500 liter, så kallade puncheon.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    193,33

  • Säljstart

    2020-02-14
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Röd färg.

  • Doft

    Nyanserad, bärig, kryddig doft med inslag av fat, jordgubbar, sandelträ, hallon, bergamott och tranbär.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Pinot noir är en känslig och svårodlad druva. Druvsorten har blivit mer och mer populär de senaste decennierna och odlas nu med framgång i de flesta svala klimat i vinvärlden, exempelvis i norra Kalifornien, Nya Zealand och Chile. De historiskt mest kända vinerna av denna druvsort kommer från Bourgogne i Frankrike.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Logan Wines

  • Om producenten

    Peter Logan grundade Logan Wines tillsammans med sin far Mal, 1997. Idag driver Peter, som också är vinmakare, firman tillsammans med sin fru Hannah. Egendomen omfattar 102 hektar som ligger i distrikten Orange och Mudgee. Vingårdarna ligger på 600-1 000 meters höjd över havet.

  • Leverantör

    Johan Lidby Vinhandel AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Orange ligger nordväst om staden Sydney, i delstaten New South Wales. Druvorna till detta vin kommer från vingården Weemala belägen 950 meter över havet. Vinstockarna är 22 år gamla.

  • Jordmån

    Vulkanjord.

  • Skörd

    Druvorna skördade mellan 29 februari och 22 mars.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Delar av druvmusten jäser i små öppna jäskar med nedtryckning av skalmassan två gånger dagligen. Resten av druvmusten jäser i större roterande jäskar. Cirka 20 procent av druvorna jäser i hela klasar och 5 procent genomgår kolsyrejäsning, eller macération carbonique. 20 procent av vinet genomgår sedan malolaktisk jäsning på ekfat om 500 liter.

  • Lagring

    20 procent av vinet har lagrats en tid på franska ekfat om 500 liter, så kallade puncheon.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    193,33