,
  • Logan WeemalaNr 95005

  • Pinot Noir ,
  • Australien
    , New South Wales , Central Ranges , Orange
  • 139:-
  • Flaska , 750 ml
Australien
, New South Wales , Central Ranges , Orange

Kryddig, nyanserad smak med inslag av fat, jordgubbar, kanel, körsbär, mynta, pomerans och nougat. Serveras vid 16-18°C till rätter av feta eller vilda fåglar eller till rätter av fläsk- eller lammkött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-04-26
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Röd färg.

  • Doft

    Kryddig, nyanserad doft med inslag av fat, jordgubbar, kanel, körsbär, mynta och pomerans.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Pinot noir är en av de druvsorter som har odlats längst av människan. Forskning påvisar att den blev kultiverad för cirka 2 000 år sedan. Det är en känslig och svårodlad druva som blivit mer och mer populär de senaste decennierna. Idag odlas pinot noir med framgång i de flesta svala klimat i vinvärlden. Exempelvis i norra Kalifornien, södra Australien, Nya Zeeland samt i Bourgogne där den har sin hemvist.

  • Producent

    Logan Wines

  • Om producenten

    Peter Logan grundade Logan Wines tillsammans med sin far Mal, 1997. Idag driver Peter, som också är vinmakare, firman tillsammans med sin fru Hannah. Egendomen omfattar 102 hektar som ligger i distrikten Orange och Mudgee. Vingårdarna ligger på 600-1 000 meters höjd över havet.

  • Leverantör

    Johan Lidby Vinhandel AB

  • Odlingsområde

    Orange ligger nordväst om staden Sydney, i delstaten New South Wales. Druvorna till detta vin kommer från vingården Weemala. Det finns många olika kloner av pinot noir, i detta vin utgör MVG 39 procent och resterande består av klonerna 114,115, 777, abel och 667. Druvstockarna var 22 år gamla.

  • Jordmån

    Vulkanisk jordmån.

  • Skörd

    Druvorna skördades mellan 29 februari och 22 mars.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsningen skedde på en kombination av små öppna jäskar och större roterande jästankar. Enbart de jäststammar som fanns naturligt på druvorna användes. Fem procent av druvorna genomgick "macération carbonique". Efter jäsning pressades vinet och 21 procent genomgick sedan malolaktisk jäsning på fat och resterande på ståltank.

  • Lagring

    Cirka en femtedel av vinet har lagrats på större franska ekfat, så kallade puncheon, om 500 liter. Resterande vin har lagrats på ståltank.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    185,33

  • Säljstart

    2019-04-26
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Röd färg.

  • Doft

    Kryddig, nyanserad doft med inslag av fat, jordgubbar, kanel, körsbär, mynta och pomerans.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Pinot noir är en av de druvsorter som har odlats längst av människan. Forskning påvisar att den blev kultiverad för cirka 2 000 år sedan. Det är en känslig och svårodlad druva som blivit mer och mer populär de senaste decennierna. Idag odlas pinot noir med framgång i de flesta svala klimat i vinvärlden. Exempelvis i norra Kalifornien, södra Australien, Nya Zeeland samt i Bourgogne där den har sin hemvist.

  • Producent

    Logan Wines

  • Om producenten

    Peter Logan grundade Logan Wines tillsammans med sin far Mal, 1997. Idag driver Peter, som också är vinmakare, firman tillsammans med sin fru Hannah. Egendomen omfattar 102 hektar som ligger i distrikten Orange och Mudgee. Vingårdarna ligger på 600-1 000 meters höjd över havet.

  • Leverantör

    Johan Lidby Vinhandel AB

  • Odlingsområde

    Orange ligger nordväst om staden Sydney, i delstaten New South Wales. Druvorna till detta vin kommer från vingården Weemala. Det finns många olika kloner av pinot noir, i detta vin utgör MVG 39 procent och resterande består av klonerna 114,115, 777, abel och 667. Druvstockarna var 22 år gamla.

  • Jordmån

    Vulkanisk jordmån.

  • Skörd

    Druvorna skördades mellan 29 februari och 22 mars.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsningen skedde på en kombination av små öppna jäskar och större roterande jästankar. Enbart de jäststammar som fanns naturligt på druvorna användes. Fem procent av druvorna genomgick "macération carbonique". Efter jäsning pressades vinet och 21 procent genomgick sedan malolaktisk jäsning på fat och resterande på ståltank.

  • Lagring

    Cirka en femtedel av vinet har lagrats på större franska ekfat, så kallade puncheon, om 500 liter. Resterande vin har lagrats på ståltank.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    185,33