,
  • LoimerNr 3036

  • Zweigelt ,
  • Österrike
    , Niederösterreich
  • 119:-
  • Flaska , 750 ml
Österrike
, Niederösterreich

Ekologiskt
Nyhet

Nyanserad, fruktig smak med inslag av fat, blåbär, örter, plommon, viol, björnbär och vanilj. Serveras vid cirka 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött..


Produktinformation


  • Säljstart

    2018-06-01
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Tät, mörk, blålila färg.

  • Doft

    Ungdomlig, nyanserad doft med inslag av fat, blåbär, plommon, viol, björnbär och vanilj.

  • Råvaror

    Zweigelt.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Zweigelt är en korsning av druvorna blaufränkisch och st laurent, framtagen 1922 av Dr Zweigelt.

  • Producent

    Weingut Fred Loimer

  • Om producenten

    Fred Loimer, som också är vinmakare, äger cirka 30 hektar vingårdar.

  • Leverantör

    Gullberg by Stockwine AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsning och skalmaceration på ståltankar i en vecka, vid en temperatur av 31°C.

  • Lagring

    Vinet lagrades en tid på stora, gamla ekfat om 1 200 liter.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand. Skördeuttaget var 40 hektoliter per hektar.

  • Odlingsområde

    Regionen Niederösterreich ligger nordväst om Wien. Druvorna till detta vin kommer från vinstockar som är mellan 10-30 år gamla.

  • Jordmån

    Gneiss- och lössjord.

  • Kr/l - jämförpris

    158,67

  • Säljstart

    2018-06-01
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Tät, mörk, blålila färg.

  • Doft

    Ungdomlig, nyanserad doft med inslag av fat, blåbär, plommon, viol, björnbär och vanilj.

  • Råvaror

    Zweigelt.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Zweigelt är en korsning av druvorna blaufränkisch och st laurent, framtagen 1922 av Dr Zweigelt.

  • Producent

    Weingut Fred Loimer

  • Om producenten

    Fred Loimer, som också är vinmakare, äger cirka 30 hektar vingårdar.

  • Leverantör

    Gullberg by Stockwine AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsning och skalmaceration på ståltankar i en vecka, vid en temperatur av 31°C.

  • Lagring

    Vinet lagrades en tid på stora, gamla ekfat om 1 200 liter.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand. Skördeuttaget var 40 hektoliter per hektar.

  • Odlingsområde

    Regionen Niederösterreich ligger nordväst om Wien. Druvorna till detta vin kommer från vinstockar som är mellan 10-30 år gamla.

  • Jordmån

    Gneiss- och lössjord.

  • Kr/l - jämförpris

    158,67