Kalifornien den största vinregionen
Vin i Nordamerika handlar inte bara om Kalifornien, även om 90 procent av allt amerikanskt vin kommer därifrån. Oregon och Washington State har gjort Pacific Northwest, inkluderar även Idaho, till landets näst mest betydande vinregion.
Östkusten och särskilt delstaten New York hade under 1850-talet och framåt stora odlingar av hybrid-druvor. Övertid har man övergått till mer nobla druvsorter som exempelvis riesling, chardonnay, pinot noir, cabernet franc och cabernet sauvignon. Men det görs kvalitetsviner av hybrider som exempelvis seyval blanc samt vidal blanc och vignoles (oftast söta viner).
Finger Lakes och Long Island i New York State har kommit längst och är erkända internationellt, men de har ett helt koppel av östkuststater efter sig. Främst Virginia, följt av Pennsylvania och Maryland och ännu längre söderut North Carolina och Georgia. Michigan och Ohio drar fördel av de stora sjöarna. Missouri i kontinentens mitt har gamla vintraditioner och Texas längst i söder håller på att skapa sig nya.
Kanada vill också ha ett ord med i laget och visar upp Okanagan Valley i British Columbia som sitt stjärndistrikt och bjuder på ett av världens mest exklusiva viner i form av icewine.