,
  • Maison le NidNr 95924

  • Moulin-à-Vent ,
  • Frankrike
    , , , Beaujolais Cru , Moulin-à-Vent
  • 219:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, , , Beaujolais Cru , Moulin-à-Vent

Nyanserad, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av björnbär, choklad, blåbär, peppar, mörka körsbär och kanel. Serveras vid cirka 16°C till feta eller vilda fåglar, eller till inte alltför smakrika rätter av fläsk- eller lammkött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-10-05
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Tät, mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av björnbär, choklad, blåbär, viol och kanel.

  • Råvaror

    .

  • Producent

    Maison le Nid

  • Om producenten

    Maison le Nid ägs och drivs av Paul och Danielle Lardet och deras tre barn, Delphine, Jocelyn och Stéphane.

  • Leverantör

    Vintedge AB

  • Odlingsområde

    Beaujolais ligger i södra Bourgogne, strax norr om Lyon. Moulin-à-Vent är en av de byar i distriktet som har egen ursprungsbeteckning. Moulin-à-Vent ligger längst upp i norra Beaujolais.

  • Jordmån

    Granitjord.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand. Skördeuttaget var 30 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades delvis. Därefter jäsning och skalmaceration i drygt 15 dagar.

  • Lagring

    Vinet lagrades i tio månader på franska ekfat.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    292

  • Säljstart

    2018-10-05
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Tät, mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av björnbär, choklad, blåbär, viol och kanel.

  • Råvaror

    .

  • Producent

    Maison le Nid

  • Om producenten

    Maison le Nid ägs och drivs av Paul och Danielle Lardet och deras tre barn, Delphine, Jocelyn och Stéphane.

  • Leverantör

    Vintedge AB

  • Odlingsområde

    Beaujolais ligger i södra Bourgogne, strax norr om Lyon. Moulin-à-Vent är en av de byar i distriktet som har egen ursprungsbeteckning. Moulin-à-Vent ligger längst upp i norra Beaujolais.

  • Jordmån

    Granitjord.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand. Skördeuttaget var 30 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades delvis. Därefter jäsning och skalmaceration i drygt 15 dagar.

  • Lagring

    Vinet lagrades i tio månader på franska ekfat.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    292