Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

,
  • Marion's VineyardNr 91234

  • Pinot Noir ,
  • Nya Zeeland
    , Wairarapa
  • 399:-
  • Flaska , 750 ml
Nya Zeeland
, Wairarapa

Ekologiskt

Komplex, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av jordgubbar, sandelträ, pomerans, ingefära, skogshallon, kardemumma och vanilj. Serveras vid cirka 16°C till rätter av ljust kött eller inte alltför smakrika rätter av lammkött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går för närvarande inte att beställa. Det beror på begränsade beställningsmöjligheter i och med covid-19. Dryckerna finns i butiker som har sortimentet. Mer om begränsade möjligheter att beställa.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-06-02
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Ljus, rödblå färg.

  • Doft

    Komplex, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av jordgubbar, sandelträ, pomerans, ingefära, skogshallon och vanilj.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Pinot noir kommer ursprungligen från Bourgogne i Frankrike och är en av de druvsorter som har odlats längst av människan. Forskning påvisar att den blev kultiverad för cirka 2 000 år sedan. Med cirka 4 500 odlade hektar upptar pinot noir ungefär en femtedel av Nya Zeelands vinodlingar, vilket gör den till landets mest odlade blå druvsort. Till detta vin har klonerna pommard och abel använts.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Schubert Wines

  • Om producenten

    Schubert Wines grundades 1998 av Kai Schubert och Marion Deimling. Båda har utbildat sig till vinmakare på University Geisenheim. Efter att de arbetat på vingårdar i Europa, USA och Sydamerika beslöt de sig för att skaffa en egen vingård och planterade den med sin favoritdruva pinot noir. De fann en lämplig plats på Nya Zeelands nordö, i regionen Wairarapa. Egendomen omfattar 40 hektar mark, varav 12 hektar är planterade med vinstockar. Odlingarna består framförallt av åtta olika kloner av pinot noir.

  • Leverantör

    AB Wicked Wine Sweden

  • Odlingsområde

    Wairarapa ligger i Wellington. Den sydligaste regionen på Nya Zeelands nordö.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand mellan 30 mars och 4 april.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades följt av kallmaceration och sedan jäsning i rostfria ståltankar. Efter avslutad jäsning följde ytterligare tre veckors skalmaceration.

  • Lagring

    Vinet har lagrats ett och ett halvt år på franska ekfat om 225 liter. 35 procent av faten var nya.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    532

  • Säljstart

    2020-06-02
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Ljus, rödblå färg.

  • Doft

    Komplex, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av jordgubbar, sandelträ, pomerans, ingefära, skogshallon och vanilj.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Pinot noir kommer ursprungligen från Bourgogne i Frankrike och är en av de druvsorter som har odlats längst av människan. Forskning påvisar att den blev kultiverad för cirka 2 000 år sedan. Med cirka 4 500 odlade hektar upptar pinot noir ungefär en femtedel av Nya Zeelands vinodlingar, vilket gör den till landets mest odlade blå druvsort. Till detta vin har klonerna pommard och abel använts.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Schubert Wines

  • Om producenten

    Schubert Wines grundades 1998 av Kai Schubert och Marion Deimling. Båda har utbildat sig till vinmakare på University Geisenheim. Efter att de arbetat på vingårdar i Europa, USA och Sydamerika beslöt de sig för att skaffa en egen vingård och planterade den med sin favoritdruva pinot noir. De fann en lämplig plats på Nya Zeelands nordö, i regionen Wairarapa. Egendomen omfattar 40 hektar mark, varav 12 hektar är planterade med vinstockar. Odlingarna består framförallt av åtta olika kloner av pinot noir.

  • Leverantör

    AB Wicked Wine Sweden

  • Odlingsområde

    Wairarapa ligger i Wellington. Den sydligaste regionen på Nya Zeelands nordö.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand mellan 30 mars och 4 april.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades följt av kallmaceration och sedan jäsning i rostfria ståltankar. Efter avslutad jäsning följde ytterligare tre veckors skalmaceration.

  • Lagring

    Vinet har lagrats ett och ett halvt år på franska ekfat om 225 liter. 35 procent av faten var nya.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    532