,
  • Marion's VineyardNr 95316

  • Pinot Noir ,
  • Nya Zeeland
    , Wairarapa
  • 339:-
  • Flaska , 750 ml
Nya Zeeland
, Wairarapa

Nyanserad, kryddig smak med inslag av fat, jordgubbar, hallon, blodapelsin, fransk nougat, eneträ och vanilj. Serveras vid cirka 16°C till rätter av ljust kött eller inte alltför smakrika rätter av lammkött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-04-05
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Ljus, rödblå färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig doft med inslag av fat, jordgubbar, hallon, blodapelsin, persika och choklad.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Pinot noir kommer ursprungligen från Bourgogne i Frankrike och är en av de druvsorter som har odlats längst av människan. Forskning påvisar att den blev kultiverad för cirka 2 000 år sedan. Med cirka 4 500 odlade hektar upptar pinot noir ungefär en femtedel av Nya Zeelands vinodlingar, vilket gör den till landets mest odlade blå druvsort. Till detta vin har klonerna pommard och abel använts.

  • Producent

    Schubert Wines

  • Om producenten

    Schubert Wines grundades 1998 av Kai Schubert och Marion Deimling. Båda har utbildat sig till vinmakare på University Geisenheim. Efter att de arbetat på vingårdar i Europa, USA och Sydamerika beslöt de sig för att skaffa en egen vingård och planterade den med sin favoritdruva pinot noir. De fann en lämplig plats på Nya Zeelands nordö, i regionen Wairarapa. Egendomen omfattar 40 hektar mark, varav 12 hektar är planterade med vinstockar. Odlingarna består framförallt av åtta olika kloner av pinot noir.

  • Leverantör

    AB Wicked Wine Sweden

  • Odlingsområde

    Wairarapa ligger i Wellington. Den sydligaste regionen på Nya Zeelands nordö.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand mellan 21 mars och 6 april.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades och fick ligga svalt vid 3-4°C under fem dagar. Därefter följde tre veckors jäsning och skalmaceration i rostfria ståltankar. Manuell nedtryckning av skalmassan skedde två till tre gånger per dag.

  • Lagring

    Vinet har lagrats ett och ett halvt år på franska ekfat om 225 liter. 35 procent av faten var nya.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    452

  • Säljstart

    2019-04-05
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Ljus, rödblå färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig doft med inslag av fat, jordgubbar, hallon, blodapelsin, persika och choklad.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Pinot noir kommer ursprungligen från Bourgogne i Frankrike och är en av de druvsorter som har odlats längst av människan. Forskning påvisar att den blev kultiverad för cirka 2 000 år sedan. Med cirka 4 500 odlade hektar upptar pinot noir ungefär en femtedel av Nya Zeelands vinodlingar, vilket gör den till landets mest odlade blå druvsort. Till detta vin har klonerna pommard och abel använts.

  • Producent

    Schubert Wines

  • Om producenten

    Schubert Wines grundades 1998 av Kai Schubert och Marion Deimling. Båda har utbildat sig till vinmakare på University Geisenheim. Efter att de arbetat på vingårdar i Europa, USA och Sydamerika beslöt de sig för att skaffa en egen vingård och planterade den med sin favoritdruva pinot noir. De fann en lämplig plats på Nya Zeelands nordö, i regionen Wairarapa. Egendomen omfattar 40 hektar mark, varav 12 hektar är planterade med vinstockar. Odlingarna består framförallt av åtta olika kloner av pinot noir.

  • Leverantör

    AB Wicked Wine Sweden

  • Odlingsområde

    Wairarapa ligger i Wellington. Den sydligaste regionen på Nya Zeelands nordö.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand mellan 21 mars och 6 april.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades och fick ligga svalt vid 3-4°C under fem dagar. Därefter följde tre veckors jäsning och skalmaceration i rostfria ståltankar. Manuell nedtryckning av skalmassan skedde två till tre gånger per dag.

  • Lagring

    Vinet har lagrats ett och ett halvt år på franska ekfat om 225 liter. 35 procent av faten var nya.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    452