,
  • Martinet BruNr 95895

  • Mas Martinet ,
  • Spanien
    , , Priorat
  • 239:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien
, , Priorat

Ekologiskt

Nyanserad, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av plommon, kakao, svarta vinbär, korinter, kanel, mörka körsbär och vanilj. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-09-22
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Mörk, blålila färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av plommon, choklad, svarta vinbär, kokos, korinter, kanel och vanilj.

  • Råvaror

    Garnaxta negra ( noir), sirà (), carinyena, och .

  • Övrigt

    Vinproduktionen i Priorat startade under 1100-talet, då kartusianmunkar från Provence i Frankrike flyttade in. Dessa munkar hade med sig plantor och tekniker för vinproduktion. Området omfattar idag 1 800 hektar vingårdar som brukas av omkring 600 vinodlare.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Mas Martinet

  • Om producenten

    Mas Martinet grundades 1989 av José Luis Pérez. Vinmakare är Sara Pérez.

  • Leverantör

    Vinovativa AB

  • Odlingsområde

    Priorat ligger cirka tio mil sydväst om Barcelona i Katalonien. Regionen är känd för sina fylliga viner gjorda på druvor från gamla garnacha- och cariñenastockar. Men även internationella druvsorter som syrah och cabernet sauvignon är tillåtna. Druvorna tilld etta vin kommer från egendomen Mas Torrent, där vingårdarna ligger i områdets södra del som gränsar till Montsant. Odlingarna ligger cirka 400 meter över havet.

  • Jordmån

    Mager skifferhaltig stenjord, lokalt kallad llicorella, samt lera.

  • Skörd

    Druvorna har skördats för hand i början av september. 20 dagars jäsning och skalmaceration med regelbunden överpumpning av skalmassan.

  • Lagring

    Vinet är ofiltrerat och har lagrats ett och ett halvt år på franska ekfat om 300 liter. 30 procent av faten var nya, 40 procent ett år gamla och 30 procent var två år gamla.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    318,67

  • Säljstart

    2020-09-22
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Mörk, blålila färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av plommon, choklad, svarta vinbär, kokos, korinter, kanel och vanilj.

  • Råvaror

    Garnaxta negra ( noir), sirà (), carinyena, och .

  • Övrigt

    Vinproduktionen i Priorat startade under 1100-talet, då kartusianmunkar från Provence i Frankrike flyttade in. Dessa munkar hade med sig plantor och tekniker för vinproduktion. Området omfattar idag 1 800 hektar vingårdar som brukas av omkring 600 vinodlare.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Mas Martinet

  • Om producenten

    Mas Martinet grundades 1989 av José Luis Pérez. Vinmakare är Sara Pérez.

  • Leverantör

    Vinovativa AB

  • Odlingsområde

    Priorat ligger cirka tio mil sydväst om Barcelona i Katalonien. Regionen är känd för sina fylliga viner gjorda på druvor från gamla garnacha- och cariñenastockar. Men även internationella druvsorter som syrah och cabernet sauvignon är tillåtna. Druvorna tilld etta vin kommer från egendomen Mas Torrent, där vingårdarna ligger i områdets södra del som gränsar till Montsant. Odlingarna ligger cirka 400 meter över havet.

  • Jordmån

    Mager skifferhaltig stenjord, lokalt kallad llicorella, samt lera.

  • Skörd

    Druvorna har skördats för hand i början av september. 20 dagars jäsning och skalmaceration med regelbunden överpumpning av skalmassan.

  • Lagring

    Vinet är ofiltrerat och har lagrats ett och ett halvt år på franska ekfat om 300 liter. 30 procent av faten var nya, 40 procent ett år gamla och 30 procent var två år gamla.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    318,67